• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Mučenja Reala, ali pobjeda

Real Madrid pobijedio Sporting iz Hihona 3:1, u prvom meču 32. kola Primere. "Kraljevski klub" na plus sedam, čeka se Barselona.

 PRIMERA: Mučenja Reala, ali pobjeda  Izvor: MONDO

Nije sve išlo glatko za Real protiv "davljenika" iz Hihona.

Dugo se mučio madridski klub, gubio, ali je, ipak, stigao do veoma važene pobjede - 3:1. Kaznena ekspedicija Žozea Murnjia sada ima sedam bodova više od Barselone, ali Katalonci tek igraju svoj meč 32. kola.

Na veliko iznenađenje navijača na stadionu Santjago Bernabeu gosti su prvi postigli gol. De las Kuevas, koji je za Real bio koban prošle sezone, poslije tačno pola sata igre iskoristio je penal i doveo Sporting do prednosti.

Real je uspio da izjednači sedam minuta kasnije. Strijelac je bio Gonzalo Iguain poslije asistencije Kristijana Ronalda. Do poluvremena je ostao ovaj rezultat na snazi.

Domaćin je dugo tražio rješenje u napadu.

Taman kada je nervoza igrača u bijelim dresovima i trenera Murnja postala lako uočljiva, Ronaldo je preuzeo stvar u svoje ruke i 41. golom u prvenstvu konačno donio prednost Madriđanima. Igrao se 74. minut kada je Portugalac savladao Huana Pabla.

Vrlo brzo otklonjena je svaka dilema.

Kanelja je zbog drugog žutog kartona morao u 79. minutu da završi meč, a nedugo zatim Karim Benzema postiže treći gol za Real.

Pogodak Francuza bio je 107. Reala ove sezone u Primeri, a toliko golova u jednoj sezoni uspjela je da da samo generacija "kraljevskog kluba" koja je igrala u sezoni 1989/1990.

Inače, to je i aktuelni rekord Primere, koji će sigurno biti oboren do kraja sezone.

Real narednih dana očekuje paklen raspored. U utorak, u polufinalu Lige šampiona, gostuje u Minhenu, zatim sljedeće nedjelje ide na noge Barsi, pa na Bernabeu, u revanšu Lige šampiona, stiže Bajern. U Madrid dolazi Sevilja, nakon koje slijede još dva gostovanja u posljednjim kolima - prvo u Bilbau, a potom i u Granadi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC