• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragična sudbina Pjermarija Morosinija

Preminuli italijanski fudbaler imao je težak život - ostao je bez majke, oca, a onda i brata. Saigrač iz Vićence opisao ga kao "uvijek nasmijanog".

 Tragična sudbina Pjermarija Morosinija Izvor: MONDO

Pjermario Morosini preminuo je u subotu. Fudbaler Udinezea koji je kao pozajmljen igrač nastupao za Livorno doživio je srčani udar tokom utakmice Serije B u Peskari, a napori ljekara u lokalnoj bolnici bili su uzaludni - nepuna dva mjeseca prije nego što bi napunio 26 godina zauvijek je otišao.

U Italiji su odložene sve utakmice predviđene za ovaj vikend, a istovremeno se ispituje odgovornost, jer kola hitne pomoći nisu mogla brzo da dođu do terena kako bi bila ukazana prva pomoć Morosiniju, zbog loše parkiranog policijskog vozila.

Morosini je svojevremeno bio velika nada Atalante, čiju je školu završio, ali i italijanskog fudbala. Igrao je za sve mlađe selekcije počev od "U 17", a zaključno sa mladom reprezentacijom.

Međutim, u Udinezeu, gdje je stigao iz rodnog Bergama, nije dobio priliku. Dvije sezone je bio član Vićence, da bi se 2009. vratio na Friuli odakle je pozajmljivan Bolonji, Ređini, Padovi, Vićenci i Livornu.

Morosini je imao težak život. Majka Kamila umrla je kada je imao 15 godina, a otac Aldo dvije godine kasnije. Ostao je sa bolesnim mlađim bratom i hendikepiranom starijom sestrom. Nedugo zatim, preminuo i je i brat.

"To su stvari koje mijenjaju život, ujedno te čini ljutim i tjeraju da ideš dalje i ostvaruješ snove onih koji su otišli", izjavio je svojevremeno Pjermario Morosini.

Uprkos takvim mukama, njegov saigrač iz Vićence Rafaele Šijavi, opisao ga je kao uvijek nasmijanog.

"Moro je uvijek imao osmijeh na licu. Takvog ću da ga pamtim", rekao je Šijavi.

(MONDO, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC