• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Praznična uspavanka

Samo 14 golova u 24. kolu Jelen Superlige Srbije. Partizan opet na +10. Vojvodina pobijedila poslije četiri utakmice. Zvezdi opet samo bod u gostima.

 JSL u brojkama: Praznična uspavanka Izvor: MONDO

Za nama je 24. kolo JSL koje će biti upamćeno po malo čemu. Velika Subota za posljedicu je imala vrlo malo gledalaca na tribinama i samo je meč u Novom Pazaru privukao publiku. Na ostalim utakmicama tek po nekoliko stotina ljudi, a u Humskoj su tribine bile prazne zbog kazne koju je dobio Partizan.

Partizan je poslije ovog kola ponovo na +10. Pobjeda nad Javorom i novi remi Crvene zvezde, vratili su crno-bijelima veliku jesenju prednost i sasvim je izvjesno da "Parni valjak" ide ka petoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije.

Zvonimir Vukić je ponovo postigao gol i dodatno se približio Darku Spaleviću iz Radničkoj na listi najboljih strijelaca. Napadač Radničkog postigao je 14, vezista Partizana 12 golova. I Nemanja Tomić je ponovo dao gol za crno-bijele i on je sada sa 11 golova treći na listi najboljih strijelaca.

Partizan i Crvena zvezda sada su izjednačeni po učinku u proljećnom dijelu prvenstva. "Vječiti" su osvojili po 23 boda, a prati ih odlična Jagodina sa 18.

Zvezda je drugi put uzastopno na gostovanjima osvojila samo bod i ponovo nije uspjela da da gol (protiv Radničkog u Kragujevcu 0:0 i protiv Novog Pazara 0:0).

Vojvodina je pobijedila poslije četiri kola. Tri poraza i remi bio je učinak Novosađana pre gostovanju Hajduku u Kuli, gdje su, sa igračem više, uspjeli da osvoje tri boda. Učinak Vojvodine ovog proljeća je tri pobjede, tri remija i tri poraza. U međuvremenu, Vojvodina je ostala bez šefa stručnog štaba Dejana Vukićevića i sportskog direktora Miodraga Pantelića.

Samo šest golova postigla je Vojvodina ovog proljeća (od toga samo dva napadači).

I Radnički je, baš kao i Vojvodina, ostvario pobjedu poslije četiri utakmice. Obje ekipe su izjednačene sa po 42 boda.

Osim ovog dvojca (Vojvodina i Radnički) putnike u evropska takmičenja treba tražiti i u Jagodini i u Užicu.

Jagodina igra odlično ovog proljeća. Drugi put su "ćurani" postigli "trojku" (protiv Spartaka je bilo 3:0 i sada protiv Smedereva). Po učinku, Jagodina je odmah iza "vječitih rivala". Ognjen Mudrinski postigao je deveti gol za Jagodinu ove sezone i još jednom je potvrdio da se isplatio njegov transfer iz Vojvodine.

I Sloboda cilja Evropu. U jednom od derbija 24. kola, Sloboda je savladala čačanski Borac, finalistu Kupa Srbije, i sa Jagodinom prijeti Vojvodini i Radničkom. To je bio treći vezani trijumf Užičana.

Spartak je prekinuo crnu seriju od četiri utakmice bez pobjede. U prethodna četiri meča jedan remi i tri poraza. Ipak, uspio je da odnese sva tri boda protiv Rada.

Smederevci su vezali treći neuspjeh, a BSK je osvojio bodove spasa na Karaburmi protiv OFK Beograda. Zanimljivo, Borčanci su i jesenas pobijedili OFK Beograd 1:0.

Dragoljub Bekvalac je po dolasku na klupu Novog Pazara rekao da nema čarobni štapić. Ali, sigurno ima neku magiju i baca neke čini na igrače svog tima. Jer, Novi Pazar je u posljednja dva kola osvojio četiri boda - najprije je osvojio sva tri protiv Borca u Čačku, a potom jedan u duelu sa Zvezdom, što tamo tumače kao pobjedu.

Metalac je već prežaljen, a komšija iz Čačka - Borac bi mogao da mu se pridruži u nižem rangu. Čačani su u posljednja tri prvenstvena kola tri puta poraženi. Do kraja takmičenja, Borac ima težak zadatak: očekuju ga dueli kod kuće sa OFK Beogradom, Partizanom i Vojvodinom i gostovanja Jagodini, Radu i Spartaku.

- penali -

U ovom kolu dosuđen je samo jedan penal, za Partizan protiv Javora. Zvonimir Vukić je iz drugog pokušaja uspio da pogodi mrežu, nakon što mu je Milorad Nikolić odbranio udarac. To je inače prvi promašeni penal za Partizan ove sezone.

Najviše penala dosuđeno je za Slobodu, Vojvodinu i Zvezdu - po 6, slijedi Partizan sa pet...Spartak i Metalac sa po pet penala predvode listu klubova protiv kojih je najviše puta dosuđena najstroža kazna.

- lista strijelaca -

Darko Spalević sa 14 golova predvodi najbolje strijelce, slijedi ga Vukić sa 12, Nemanja Tomić sa 11 , Kadu (Zvezda) 10, Mudrinski (Jagodina) 9...

U 24. kolu pokazana su dva crvena kartona. Aleksandru Vasiljeviću iz Hajduka i Stefanu Mitroviću iz Metalca.

(MONDO - foto: FK Radnički)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC