• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog njega ser Aleks crveni

Ešli Jang, levonogi vezista Mančester junajteda, ove sezone iznudio čak osam jedanaesteraca. Neke veoma sporne, pogotovo u posljednje vrijeme.

 Zbog njega ser Aleks crveni  Izvor: MONDO

Prema fudbalskoj logici, igrač koji se nađe u protivničkom šesnaestercu prvenstveno traži šansu da šutne na gol.

Ešli Jang jedan je od fudbalera koji dokazuje da to i ne mora da bude tačno.

Lijevo krilo "đavola" iz nedjelje u nedjelju izaziva brojne komentare i osude svoje igre zbog prečestih teatralnih padova u kaznenom prostoru protivnika. Nervozu njegovih kritičara posebno podgreva činjenica da tako najčešće i iznudi jedanaesterac, a samim tim i pomogne svom timu da lako postiže golove u pohodu ka novom naslovu prvaka.

Debata o (Jangovom) simuliranju posebno se rasplamsala tokom posljednjih desetak dana. "Đavoli" su u pretprošlom kolu iskoristili dramatičan pad veziste da povedu protiv Kvins Parka (uz isključenje gostujućeg igrača zbog tog starta), a u nedjelju da steknu prednost nad Aston Vilom.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson bio je jedan od najžećih kritičara sve češćeg simuliranja na Ostrvu, pošto je jesenas osuo paljbu po Luisu Suarezu zbog komičnog pokušaja da iznudi faul bez konakta sa suparnikom.

Upitan da li i Ešli Jang pada bez potrebe u posljednje vrijeme, Škot priznaje da njegov prvotimac nekad prelako završi na zemlji.

"Jang posljednjih nedjelju ili dve stiče reputaciju simulatora. To nikad nisam vidio kod njega, ne mislim da se radi o navici", smatra Ferguson i dodaje: "Iako pada previše dramatično, svaki put je fauliran. Možda je i on pretjerao, ali nema sumnje da je to radio pod faulom".

KRITIČARI: ON NE TRAŽI GOL, VEĆ NOGU PROTIVNIKA

Rej Vilkins, bivši kapiten Mančester junajteda, smatra da je Jang stekao lošu reputaciju zbog pogrešnog pristupa igri. On smatra da ga ne interesuje ništa drugo osim da iznudi penal.

"Jang je sam kriv za reputaciju koju stiče zato što je igrač koji uvijek traži način da iznudi jedanaesterac. Defanzivci pokušavaju da sklanjaju noge pred njim, ali Jang ih neprestano traži... Protiv Aston Vile je pao slično kao i protiv Kvins Parka... Pogledajte, njegov kontakt sa protivničkim igračem nikako nije mogao da uzrokuje onakav let", rekao je on.

Štoper Njukasla Rajan Tejlor bio je još oštriji.

"Ešli Jang je apsolutna sramota! On je najveća varalica u ligi!", napisao je na Twitteru.

Osude simuliranja u Premijer ligi sve su češće i sve glasnije. Pored Ešlija Janga i Luisa Suareza, ove sezone "oskara" su zaslužili i Garet Bejl, Didije Drogba i Endi Kerol. Jangove role podstakle su apele da se uvede kazna od po tri utakmice neigranja za takvo ponašanje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC