• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Real protiv Bajerna i tradicije

Madriđani u polufinalu Lige šampiona putuju u Minhen (utorak, 20.45) sa željom da prvi put u Njemačkoj pobijede Bavarce. Iz desetog pokušaja.

 LŠ: Real protiv Bajerna i tradicije  Izvor: MONDO

Borba za titulu šampiona Evrope ušla je u završnu fazu.

Fudbaleri Bajerna i Real Madrida označiće u utorak međusobnim duelom početak polufinalne runde, u kojoj su i Čelsi i Barselona.

Ekipe Jupa Hajnkesa i Žozea Murinja dobro se poznaju. Bavarci su ove sezone u nepobjedivi u Ligi šampiona kod kuće, a Španci i na strani.

Trener Madriđana još ranije je najavio duele u kojima će uživati publika širom Evrope.

"Polufinale će biti nezgodno za obe ekipe. Bajern je snažna ekipa, moćan klub i na terenu i van njega, sa sjajnim navijačima i to je okršaj koji želimo. Mislim da će Evropa uživati", rekao je Murinjo.

Portugalac je u duelu sa Sporting Hihonom prošlog vikenda odmarao Karima Benzemu, Anhela Di Mariju i Kaku, pa bi trebalo očekivati da oni počnu meč na Alijanc areni. U timu će biti mjesta i za Ćabija Alonsa, dok Rikardo Karvaljo i Lasana Dijara neće biti u kombinaciji za meč.

I Hajnkes je odmarao igrače prošlog vikenda. Duel sa Majncom sa klupe su gledali Filip Lam, Frank Riberi i Mario Gomez, pa će u utorak svježi istrčati na teren. A to nije jedini razlog za optimizam navijača Bajerna.

U tim se vraća Bastijan Švajnštajger, nakon odsluženja suspenzije od jednog meča i sa njim u ekipi Nijemci će imati značajno veće šanse da ostanu nepobjedivi na svom terenu u duelu sa najvećim klubom na svijetu.

Realu tradicionalno ne prijaju gostovanja u Njemačkoj. Tamo su igrali 22 puta, zabilježili 15 poraza i jednu pobjedu, nad Bajer Leverkuzenom u sezoni 2000/01.

Značajno je reći i da Bajern nikad nije izgubio od Reala kod kuće. Pobijedio ga je čak osam puta i samo jednom remizirao.

Dva kluba imaju bogatu istoriju međusobnih okršaja. Četiri puta su se sastajali u polufinalu Kupa ili Lige šampiona. Tri puta su bolji bili Nijemci (1976, 1987 i 2001. godine), dok su Madriđani bili uspješniji prije 12 godina.

Glavni arbitar biće Englez Hauard Veb, a startne postave mogle bi da izgledaju ovako:

BAJERN: Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Gustavo, Kros - Roben, Muler, Riberi - Gomez

REAL: Kasiljas - Arveloa, Pepe, Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Di Marija, Kaka, Ronaldo - Benzema.

Okršaji velikih rivala uvijek su bili zanimljivi za publiku, pa tako i duel u grupnoj fazi LŠ u sezoni 1999/2000. Bajern je u dve utakmice postigao osam pogodaka, primio tri i obezbijedio prvo mjesto u Grupi C.

Dva kluba sastala su se te sezone i u polufinalu, a uspješniji su bili Madriđani (2–0, 1–2), koji su potom u finalu savladali Valensiju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC