• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će se "naći" Partizan i Lazar?

List "Sport" objavio da od decembra traju pregovori Partizana i Lazara Markovića oko novog ugovora. Za sada - neuspješni.

 Da li će se "naći" Partizan i Lazar?  Izvor: MONDO

Lazar Marković je blago Partizana i srpskog fudbala. Svi bismo voljeli da ga dugo godina gledamo u srpskom fudbalu, ali zna se kakva je realnost ove igre i zna se da tržište i bogatiji klubovi diktiraju sve.

Partizan nastoji da se obezbijedi i to tako što Markoviću nudi novi ugovor, ali talentovani napadač, koji je nedavno postao punoljetan, traži malo više.

Prema saznanjima lista "Sport", od decembra traju pregovori Partizana i Markovića oko novog ugovora.

Prema sadašnjem ugovoru (na pet godina, potpisan u julu 2011. godine), Marković godišnje zarađuje 20.000 evra.

Međutim, Marković traži godišnje 120.000 evra, a Partizan nudi 100.000 evra, tvrdi "Sport".

"Tačno je da smo pričali sa Markovićem o novom ugovoru. Partizan je tu temu započeo u decembru, jer je ideja da naša djeca budu čvrsto vezana za klub i da se na njima bazira igra u budućnosti, pa smo na konto toga i ponudili Lazaru novi ugovor. Nastavićemo da pričamo sa njegovim zastupnicima", rekao je za "Sport" koordinator za sportska pitanja Albert Nađ.

On ističe da klub niko ne može da ucjenjuje.

"Svakom igraču treba da bude čast što nosi dres Patizana, to je privilegija i obaveza! Lazar je veliki talenat, koji ima predispozicije da postane veliki igrač, ali tek treba da se razvija, pa apelujem na sve da ga rasterete pritiska. Breme koje nosi je stravično teško, a tek je, praktično, počeo da se dokazuje", kaže Nađ.

Marković je jesenas, dok je trener Partizana bio Aleksandar Stanojević, izbio u prvi plan i ubrzo dobio epitet najvećeg talenta srpskog fudbala. Međutim, Partizanov tinejdžer je upao u golgetersku krizu i nije dao gol ukupno 909 minuta, odnosno od meča sa Borcem 19. novembra. Da ga gol neće vidjelo se i u revanšu polufinala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde kada je promašio veliku priliku.

Istina, Marković u tom periodu nije dao gol, ali je odigrao vrlo kvalitetno pogotovo posljednjih nekoliko mečeva u prvenstvu. To ističe i trener Partizana Avram Grant:

"Lazar je ogroman talenat, ali na njegova mlada pleća ne bi trebalo stavljati pretežak teret. Posljednjih nekoliko utakmica odigrao je kvalitetno, pomagao timu, učestvovao u akcijama iz kojih su postignuti golovi i zato sam zadovoljan", kaže Grant o "Markecu".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC