• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Zabrana gostovanja, a navijači...

Hrvatska fudbalska vlada donijela je odluku o zabrani gostovanja navijača na utakmicama prve lige do kraja sezone. Solidarnost navijača.

 HRVATSKA: Zabrana gostovanja, a navijači... Izvor: MONDO

Najava o zabrani gostovanja, kako bi se spriječili sve rasprostranjeniji incidenti na stadionima u Hrvatskoj, danas je dobila zvaničnu potvrdu i oblik.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske prihvatio je prijedlog Zajednice prvoligašklih klubova i odlučio da budu zabranjena sva gostovanja navijača do kraja tekuće sezone.

Takva odluka donesena je, kako je obrazloženo, prije svega zbog sve češćih ubacivanja baklji na teren (hm, kao da ih domaće navijačke grupe neće ubacivati!?).

Sada se samo čeka stav policije, koja će u svakom slučaju opet imati pune ruke posla. Jer, navijači su odlučili da se solidarišu.

Za vikend će biti odigran jedan od velikih derbija hrvatskog fudbala (ne toliko u sportskom, koliko u navijačkom smislu), jer se na Kantridi sastaju Rijeka i Dinamo. Navijačka grupa iz Rijeke - Armada - pozvala je navijače Dinama - Bad Blue Boys - da dođu na njenu tribinu i da će biti zajedno(!?).

Dinamovci su, u međuvremenu, saopštili da će sigurno otputovati u Rijeku, bez obzira na zabranu koja je danas izrečena, a ujedno su pozvali navijače FK Istra, takozvane Demone, da u narednom kolu slobodno dođu na sjevernu tribinu stadiona u Maksimiru i da odatle bodre svoj tim.

Na pitanje da li će Demonima garantovati sigurnost, jedan od vođa navijača Dinama je za portal Index.hr izjavio:

"Apsolutno! Ostavićemo dio naše tribine za njih i neka slobodno dođu. Neće imati nikakvih neprijatnosti. Nije vrijeme za prepucavanja i sukobe, ovim želimo da pokažemo navijačku solidarnost u trenutku kada se vrh HNS-a obrušio na navijače i zabranom odlaska na gostovanja krši naša prava", rekao je taj vođa navijača zagrebačkog kluba.

Sreća pa se do kraja prvenstva ne igra najveći derbi hrvatskog fudbala Dinamo - Hajduk...

Inače, u hrvatskom prvenstvu poznato je da je Dinamo novi šampion, sedmi put uzastopno. Ali, Rijeka i Istra su ugrožene, kao i Inter iz Zaprešića i predstoji im borba za opstanak u preostala četiri kola. Rijeka je od 1974. u prvoj ligi (ondašnje Jugoslavije, a potom i hrvatske lige).

Borba za očuvanje prvoligaškog statusa u klubu sa Kantride je odložila stvaranje "nove Rijeke" (poznato je da je Rijeku kupio italijanski magnat Gabrijele Volpi).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC