• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Nema praštanja kartona!

Najave da bi UEFA mogla da poništi žute kartone za finale Lige šampiona pale su u vodu. Bane Ivanović i ostali kažnjeni gledaće finale kao navijači.

 UEFA: Nema praštanja kartona!  Izvor: MONDO

Evropska fudbalska unija (UEFA) nema namjeru da poništi parne žute kartone i tako omogući Čelsiju i minhenskom Bajernu da u punim sastavima odigraju finale Lige šampiona 19. maja na "Alijanc areni".

Dakle, nema pomilovanja za šestoricu fudbalera, među kojima je i naš Branislav Ivanović. Čelsi će igrati finale bez Ivanovića, Ramireša, Meireleša (i, naravno, Džona Terija, koji je isključen u polufinalu protiv Barselone), a Bajern bez Davida Alabe, Holgera Badštubera i Luisa Gustava.

Sindikat fudbalera (FIFPro) apelovao je danas na UEFA da ukine zabranu igranja pomenutim fudbalerima, ali odgovor iz Niona je bio očekivan: nećemo promijeniti pravila!

FIFpro se u apelu pozvao na nekonzistentnost u pravilima UEFA kad je riječ o Ligi šampiona i Evropskog prvenstva. Na evropskim prvenstvima pravilo je da se žuti kartoni "brišu" poslije četvrtfinala.

UEFA, međutim, odgovara da su pravila uspostavljena na početku takmičenja u Ligi šampiona i da svako mora da se ponaša u skladu sa njima, dakle do finala.

Svaka eventualna buduća promjena mora da prođe propisanu proceduru i da budu odobrena od Izvršnog komiteta UEFA, kažu u Nionu.

Jedini ustupak koji je UEFA spremna da napravi u finalu tiče se kapitena Čelsija Džona Terija. On će, kako je nagovješteno, moći da podigne pehar namijenjen klupskom prvaku Evrope ako Čelsi pobijedi u finalu.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC