• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (27. kolo): Bitke za Evropu i opstanak

Partizan možda već ovog vikenda šampion, peti put uzastopno i možda će opet titulu slaviti u Čačku. Evropske bitke širom Srbije.

 JSL (27. kolo): Bitke za Evropu i opstanak  Izvor: MONDO

Četiri kola prije kraja prvenstva dvije nepoznate su riješene ili su pred rješenjem. Partizan će biti prvak Srbije i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Crvena zvezda će kroz plasman u prvenstvu i(li) osvajanjem trofeja u Kupu Srbije, obezbjediti mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nekoliko ekipa takođe ima evropske snove, nekoliko drugih ekipa, pak, sanja o nastavku superligaškog života.

Pred nama je 27. kolo Jelen Superlige Srbije. Četiri utakmice biće odigrane u subotu, četiri u nedjelju.

Partizan će možda biti prvak već u subotu, ako Zvezda nekim slučajem izgubi od Jagodine na svom terenu, ili u nedjelju, ako osvoji bod u Čačku protiv Borca. Ili će i Zvezda izgubiti, i Partizan, ali i taj scenario odgovara crno-bijelima, jer će razlika ostati 12 bodova. A možda neće ovog vikenda "ovjeriti" titulu.

Zanimljivo, može se dogoditi da Partizan drugu godinu zaredom slavi titulu u Čačku (prošle godine proslavio je titulu poslije meča sa Metalcem 1:1).

Borcu gori pod nogama, svaki bod mu je važan u borbi za opstanak. Crno-bijeli najavljuju da će igrati kao i uvijek - otvoreno, na pobjedu.



Mnogo zanimljivija i u svakom slučaju neizvjesnija je borba za mjesto/a koje vode u Evropu.

Prema sadašnjem stanju stvari, još jedan predstavnik Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope je kragujevački Radnički.

Radnički je treći, a i četvrto mjesto vodi u Evropu. Osim u slučaju da čačanski Borac napravi veliko iznenađenje i savlada Zvezdu u finalu Kupa Srbije u Kruševcu. U tom slučaju Zvezda bi išla u kvalifikacije za Ligu Evrope, Borac kao pobjednik kupa i trećeplasirana ekipa u JSL.

Ako Zvezda osvoji trofej u kupu, a mnogi će reći da je ona apsolutni favorit, onda će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići i trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa u ligi.

Osim kragujevačkog Radničkog, u igri za ta mjesta su Vojvodina, Jagodina, Sloboda, pa i Spartak i OFK Beograd.

Kragujevčani u nedjelju dočekuju OFK Beograd pred praznim tribinama, Vojvodina, koja igra slabo i pod velikim pritiskom poslije svih dešavanja u klubu, odlaze u goste Smederevu. Jagodina ima najteži zadatak u 27. kolu - igraće protiv Zvezde u Beogradu.

Ali, Jagodinci igraju zaista dobro ovog proljeća i jedini kiks im se dogodio u prošlom kolu u srijedu, kada su remizirali na svom terenu protiv čačanskog Borca. Nije iskjučeno da "ćurani", koji igraju sa velikim motivom koji se zove Evropa, iznenade Zvezdu, koja cijelog proljeća igra slabo i samo povremeno na momente pokazuje kvalitetne partije.

Sloboda u naredna dva kola igra sa "davljenicima". U subotu ide u goste "fenjerašu" Metalcu u Lučane, a potom dočekuje Novi Pazar.

Spartak gostuje Javoru, a potom dočekuje Borac, dok OFK Beograd gostuje kragujevačkom Radničkom, a potom dočekuje Metalac.

Isto tako, zanimljiva je i borba za opstanak. Osim Metalca, ugroženi su i Borac, Novi Pazar , pa i BSK.

PAROVI 27. KOLA:

subota:

Novi Pazar - Hajduk (16.30h)
Javor - Spartak (16.30h)
Smederevo - Vojvodina (16.30h)
Crvena zvezda - Jagodina (19h)

nedjelja:

Metalac - Sloboda (16.30h)
Borac - Partizan (16.30h)
BSK - Rad (16.30h)
Radnički - OFK Beograd (17h)

TABELA: Partizan 68, Crvena zvezda 58, Radnički 1923 45, Vojvodina 42, Jagodina 41, Sloboda 38, Spartak 37, OFK Beograd 35, Rad 28, Hajduk 27, Javor 26, Smederevo 26, BSK 24, Novi Pazar 21, Borac 18, Metalac 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC