• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda protiv Jagodine i demotivacije

"Tenzija možda jeste spala, ali motivacije ne nedostaje", tvrdi napadač Crvene zvezde Filip Kasalica pred subotnji duel sa jednom od najneugodnijih ekipa ovog proljeća.

 Zvezda protiv Jagodine i demotivacije  Izvor: MONDO

Od kada je u sezoni 2008/09, Jagodina prvi put u istoriji ušla u Superligu, fudbaleri Crvene zvezde zabilježili su svih sedam pobjeda nad "ćuranima" uz gol razliku 18:3.

Ova, malo je reći dominacija, mogla bi da bude prekinuta u subotu od 19 časova, ukoliko fudbaleri, koje na teren bude poslao Robert Prosinečki, ne budu ozbiljno shvatili protivnika i obavezu prema dresu koji nose. Remi sa OFK Beogradom u sredu više nego opominje, kada je upitanju (de)motivisanost, a u goste stiže...

"Jagodina je odlična ekipa, u drugom dijelu sezone beleže odlične rezultate i mislim da su drugi ili treći najbolji gost u ligi", primećuje napadač crveno-bijelih Filip Kasalica.

On, ipak, poručuje:

"Bez obzira na to, mi se pitamo ovdje na 'Marakani' i rezultat zavisi samo od nas".

Da bi tako bilo, fudbaleri Zvezde moraju da ubede sebe da u trenutku kada Partizan ima 12 bodova prednosti i igra za petu uzastopnu titulu prvaka i dalje postoji gomila motiva i obaveza da se pruži maksimum. Tenzije više nema, ali...

"Tenzija možda jeste spala, ali motivacije ne nedostaje", uvjerava Kasalica.

"Postoji želja kod svakoga od nas da pruži maksimum u svakoj utakmici. Motiv nije problem. I kada smo se okupili 10. januara, govorili smo da idemo utakmicu, po utakmicu. Bodovna razlika za Partizanom jeste velika, ali i protiv Jagodine i u svakoj narednoj utakmici idemo na pobjedu".

Jagodina je ovog proljeća zabilježila šest pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz, od Partizana u gostima. Pretpostavka je da "ćurani" neće doći u Beograd da se grčevito brane, što momci Sima Krunića ne vole da rade.

Da li će takva utakmica otvoriti više prostora za Kasalicu, kao jednog od trojice napadača? On se ne slaže sa primjedbom da ne dobija dovoljno lopti u prostor od saigrača.

"Najveći broj timova protiv Crvene zvezde se zatvori i ja nemam dovoljno prostora za te lopte, u dubinu... Pored toga, Crvena zvezda u napadu uvijek ima trojicu odličnih igrača i ne mogu sve lopte da budu usmjerene samo ka meni, odnosno tom srednjem napadaču. Tu je Lazović, Milunović, Borha... Sve su to odlični igrači i treba svakom od njih dodati loptu", kaže Kasalica i dodaje:

"Svaki od nas napadača, bez obzira na to ko igra, uvijek je dobro snabdjeven loptama od ostalih..."

Užičanin primjećuje blagi pad forme kod sebe, u odnosu na prvih nekoliko utakmica u Crvenoj zvezdi, kada je uglavnom ulazio sa klupe i donosio dobre stvari na teren.

"U odnosu na početak nisam zadovoljan, dogodio se možda mali pad forme. Vidio sam, povela se polemika u medijima kako napadači ne postižu golove. Ja sam dao gol na Karaburmi, ali nismo pobijedili. Više bih volio da vezni igrači daju golove, napadači da stagniraju, a mi da pobjeđujemo... Rezultat je najvažniji za Crvenu zvezdu, ne pojedinci", podvukao je brzonogi napadač.

Trener Robert Prosinečki nije bio u situaciji da u petak, dan prije utakmice, izdiktira sastav pred novinarima, zbog toga što nema informacije koje su težine povrede koje muče Duška Tošića, Nikolu Mikića i Nikolu Petkovića. Njih trojica, najvjerovatnije, neće igrati u subotu u novom terminu, od 19 časova, a ne od 18 kako je prvobitno bilo predviđeno.

Zvezda - Jagodina, subota, 19.00 (TV Prva).

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC