• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Zaplakao bih zbog Pepea

Mesi nije mogao da dođe na Gvardiolinu konferenciju za novinare kako mu se ne bi vidjela tuga na licu. Alveš: "Da mi je Gvardiola rekao da se bacim u bunar, bacio bih se".

 Mesi: Zaplakao bih zbog Pepea  Izvor: MONDO

Fudbalerima Barselone ili bar nekima od njih teško pada rastanak od čudesnog trenera Pepa Gvardiole. Još nekoliko utakmica i kraj.

Gvardiola je odlučio da ne produži ugovor sa Barselonom, njegovom drugom kućom. Za četiri godne osvojio je 13 trofeja (i to kakvih!), možda će još jedan, jer Barselona će igrati u finalu Kupa kralja u maju protiv Atletik Bilbaa.

Mnogi igrači su imali specijalan odnos sa Gvardiolom. Poznato je da je Andres Inijesta za svog igračkog idola imao upravo Gvardiolu i da je njegov poster držao iznad kreveta.

Kada su kadeti Barselone (tim ispod 15 godina) osvojio Najk Premijer kup 1999. godine, Gvardiola, tada kapiten prvog tima Barselone, uručio je trofej Inijesti i poklonio mu svoju fotografiju na kojoj je pisalo: "Najboljem igraču kojeg sam u životu gledao".

Nije Gvardiola bio daleko od istine.

Imao je sreću da trenira i radi sa takvim igračima kao što su Karles Pujol, Inijesta, Ćavi Ernandez... i, naravno, Lionelom Mesijem. Na jutrošnjem treningu okupio je ekipu i rekao joj: "Momci, ja vas neću trenirati u narednoj sezoni".

Najbolji fudbaler svijeta nije želio da dođe na današnju konferenciju za novinare na kojoj je Gvardiola objavio rastanak sa Barselonom. Nije želio, jer bi zaplakao od tuge!

"Svim srcem se zahvaljujem Gvardioli za sve što je učinio za mene, i lično i profesionalno. Zbog emocija koje osjećam izabrao sam da ne prisustvujem Pepovoj konferenciji za novinare. Želio sam da budem daleko od štampe, jer znam da se kod svih igrača na licu mogla vidjeti tuga. Odlučio sam da se takav ne pojavljujem", napisao je Mesi na svom Facebook profilu.

Vrijeme u Barseloni će se, bez dileme, računati prije i poslije Gvardiole. Pod njim je Barselona zadivila svijet svojom igrom, lepršavošću, maštovitošću...

Kada je preuzeo prvi tim od Franka Rajkarda, Barsa je zaostajala 18 bodova za Real Madridom, koji je osvojio titulu.

Pujol, Mesi, Inijesta i Ćavi su tada već bili u ekipi, a Gvardiola je ubacio i Đerara Pikea, Danija Alveša, Serhija Busketsa...

Gvardiola je pronašao novu ulogu za Argentinca, koji je postao čarobnjak sa loptom.Sa pozicije desnog krila, prebacio ga je u sredinu. Ubitačno!

Igra pasova ili "tika-taka", kako su je nazivali, lomila je sve pred sobom. Barselonin ples pod Gvardiolom je bio nedovoljiv.

Koliko je on značio timu, koliko je znao da motiviše i psihološki podigne igrače govori i jedna izjava Danija Alveša:

"Da mi Gvardiola kaže da se bacim sa drugog sprata (druge tribine) stadiona Kamp Nou, ja bih se bacio. Sigurno je da bi iz toga proisteklo nešto dobro".

Evo kako se Barselona zahvalila Gvardioli preko svog zvaničnog YouTube kanala:



(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC