• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nojer: Ronaldo uvijek gađa desni donji ugao

Golman Bajerna prije utakmice sa Realom do tančina proučio kako Ronaldo šutira penale i to mu je pomoglo u polufinalu LŠ.

 Nojer: Ronaldo uvijek gađa desni donji ugao Izvor: MONDO

U Njemačkoj, pogotovo u Bavarskoj, ne stišava se euforija poslije plasmana Bajerna u finale Lige šampiona.

Iako se ovog vikenda igra 33. kolo Bundeslige, koje će odlučivati o brobi za opstanak i o učesnicima evropskih klupskiha takmičenja naredne sezone, u njemačkim medijima i dalje se potencira priča o Bajernovoj pobjedi u Madridu.

Tako će vjerovatno da bude sve do minhenskog finala 19. maja.

Svaki evro uložen prošle sezone u dovođenje Manuela Nojera iz Šalkea na "Alijanc areni" isplatio se Bavarcima u polufinalu Lige šampiona.

Prvi golman njemačke reprezentacije je već u uvodnim serijama penal lutrije na "Santjago Bernabeu" najavio uspjeh svog tima.

Odličnim reakcijama uspio je da zaustavi udarce dva najskuplja igrača u istoriji "kraljevskog kluba" - Kristijana Ronalda i Kake. Nojer je za "Bild" objasnio kako je "osjetio" gdje će Portugalac da šutira.

"Uvijek analiziram protivnike kako šutiraju penale. Trener golmana u Bajernu skrenuo mi je pažnju kako Ronaldo šutira, pokazao mi je nekoliko snimaka na kojima sam mogao da vidim da često gađa desnu stranu i to veoma nisko. Kada je došao red da on šutira, znao sam kako će to da učini. Bio sam ubijeđen da će da izabere omiljenu stranu i na sreću, bio sam u pravu", rekao je Nojer.

Fantastični golman nije propustio priliku da "pecne" protivnika.

Ronaldu i Kaki je odbranio penal, a Serhiju Ramosu nije imao potrebe, jer je španski reprezentativac šutirao visoko preko gola.

"Nisam znao da voli da šutira preko gola", našalio se Manuel Nojer, koga sa Bavarcima do kraja sezone očekuju dva finala - Lige šampiona i Kupa Njemačke, u kojem će njegova ekipa imati priliku da donekle ublaži bol i revanšira se Borusiji iz Dortmunda za poraz u prvenstvu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC