• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Čačana: Da se igra zapjenuša kao Morava

Slavko Vojičić kaže da Borac ne može da bira i gleda ko mu je naredni protivnik i da mora do kraja prvenstva da osvaja bodove.

 Trener Čačana: Da se igra zapjenuša kao Morava Izvor: MONDO

Sudbina i splet okolnosti doveli su fudbalere Borca do toga da se u posljednja četiri kola čupaju ne bi li ostali u Superligi Srbije. Prema istoj toj karmi, Borac će u posljednja četiri kola igrati protiv dva beogradska i dva vojvođanska superligaša.

U nedjelju od 16 časova, na stadionu kraj Morave (direktan tv prenos RTS), Borac će igrati protiv najbolje ekipe u Srbiji, novog-starog šampiona Partizana. Crno-bijeli, istina, još nisu ovjerili petu uzastopnu titulu do koje im je potreban još jedan bod, ali samo čudo bi moglo da ih odvoji od tog uspjeha.

Partizan bi već danas mogao da bude šampion, ako Crvena zvezda izgubi od Jagodine.

Ali, ovde je riječ o Borcu.

Tri boda, trenutno, dijele Čačane od zone spasa. Toliku prednost, naime, Novi Pazar ima nad Borcem. U redovima Borca svjesni su da ih čeka (ne)moguća misija u nedjelju. Ali, imaju ogroman motiv.

"Izlišno je govoriti kome pripada uloga favorita. Bilo sa kim da igra u našem šampionatu, Partizan je favorit u našem šampionatu. To uostalom najbolje ilustruje tabela, ali i kvalitet igračkog kadra crno-bijelih. Mi smo u situaciji da do kraja prvenstva protiv svakog rivala moramo da igramo samo sa jednim ciljem - osvojiti bodove ili bod, koji bi nas ostavili u trci za opstankom", rekao je trener Borca Slavko Vojičić na konferenciji za novinare.

On kaže da se Partizanu ne prijeti, ali i da vjeruje da njegovim igračima neće nedostati motiva, ali i da neće biti straha.

"Strah ne smije postojati, ali maksimalna borbenost i disciplina moraju biti naše glavne odlike. Utakmica u Jagodini, u kojoj objektivno nismo bili miljenici sreće je pokazala da možemo igrati ravnopravno sa svim timovima u ligi. Nadam se da će i u nedjelju biti tako, i da će nas konačno malo i sreća poslužiti kako bi smo ostali neporaženi", rekao je Vojičić.

Trener Borca slikovito je opisao kako bi želio da igra njegov tim:

"Mi izbora više nemamo. Potrošili smo mnoge kredite, prokockali brojne šanse. Volio bih da se naša igra zapjenuša, kao i Morava. Da odigramo najbolje ovog proljeća".

Vojičić apeluje na Čačane da podrže Borac.

"Očekujem veliku podršku publike, kojoj poručujem da se sigurno nismo predali bez obzira što smo u veoma teškoj situaciji. Nadam se da će igrači ostaviti srce na terenu i da će za to biti nagrađeni rezultatom koji bi nam odgovarao. To je, naravno, sve osim poraza u duelu sa šampionom", rekao je Vojičić.

Borac je u subotu saopštio da će cijena karte biti 500 dinara (5 evra) za sve tribine.

Jesenji duel Partizana i Borca u Humskoj crno-bijeli su ubjedljivo dobili - 5:1. Zanimljivo, tada je autogol dao Filip Mladenović, sada igrač Crvene zvezde (prešao zimus iz Borca). I još jedna zanimljivost, tada, u 12. kolu JSL, oba tima predvodili su drugi treneri: Aleksandar Stanojević Partizan, a Slavko Petrović Borac.

(MONDO - arhivska fotografija/MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC