• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Sunovrat Voše, Novi Pazar se spasao?

Novi Pazar možda pronašao bodove spasa u meču sa Hajdukom - 2:1. U Smederevu, još jedan šamar grogiranoj Vojvodini - 2:0.

 JSL: Sunovrat Voše, Novi Pazar se spasao?  Izvor: MONDO

Fudbaleri Borca iz Čačka bili su favoriti za ispadanje u Prvu ligu Srbije, uz već prežaljeni Metalac.

Sada su im šanse za to još veće, dan uoči meča sa budućim šampionom države, Partizanom.

Propušteno u srijedu u meču sa "fenjerašem" iz Gornjeg Milanovca (1:1), Novi Pazar nadoknadio je u subotu pred 7.500 svojih navijača. Pazarci su preokrenuli tok utakmice sa Hajdukom iz Kule i na kraju osvojili tri boda koji ih gotovo izvesno ostavljaju u elitnom društvu i naredne sezone.

Novi Pazar - Hajduk Kula 2:1 (2:1).

Gosti su poveli golom Milana Bubala u šestom minutu kada je zastala "kost u grlu" svima u Novom Pazaru, ali je tada iskusni trener domaćih Dragolju Bekvalac napravio hrabar potez, već sredinom prvog poluvremena zamijenio centarforove i to mu se isplatilo.

Golovima Irfana Vušljanina sa bele tačke u 30. i rezerviste Admira Raščića u 39. minutu, Pazarci su zabilježili drugu pobjedu, uz dva remija u posljednjih pet kola. Sve je izvjesnije da će to biti dovoljno da Novi Pazar izbori ostanak u prvoj sezoni u Superligi od osnivanja kluba.

Kuljani su poveli rano, osmim golom Bubala u sezoni. On je majstorski iskoristio pas Njegoša Goločevca i tako pogotkom krunisao brzu kontru u jeku inicijative domaćeg tima. Vladan Đogatović nije imao šanse da odbrani taj udarac.

Kada su gosti propustili šansu za 0:2, stigla ih je brza kazna.

Hajduk je u 21. minutu imao šansu preko Nemanje Boškovića, koji je glavom "uhvatio" centaršut Bubala sa leve strane, ali je njegov udarac bio malo neprecizan.

I onda preokret!

Čim je vidio da ne ide, Bekvalac je povukao iz igre startnog centarfora Miloša Đalca i ubacio reprezentativca BiH, Raščića, što mu se ubrzo isplatilo. Prvo je Irfan Vušljanin sa bijele tačke postigao peti gol u sezoni i poravnao na 1:1, a onda je Raščić na centaršut Vušljanina prihvatio loptu u šesnaestercu gostiju u hladnokrvno matirao Nikolu Perića za veliku radost oko 7.500 navijača domaćih.

U drugom poluvremenu, ponovo je više od igre imao Bekvalčev tim, koji je ofanzivom uspio da očuva prednost i nanese Hajduku tek drugi poraz u posljednjih šest kola.

Do kraja prvenstva, Novi Pazar sa 25 bodova gostuje Slobodi, dočekuje OFK Beograd i potom ide u Jagodinu. BSK iz Borče sa bodom manje igra protiv Rada kod kuće (nedjelja), gostuje Vojvodini, dočekuje Spartak i ide u Ivanjicu, a Borac iz Čačka sa svega 19 bodova dočekuje Partizan (nedjelja), igra protiv Rada u gostima, sa Vojvodinom kod kuće i Spartakom u Subotici.

Rasplet se nazire...

Ima li kraja Vošinim mukama?

U Smederevu - kraj jedne i nastavak druge crne serije.

Fudbaleri Smedereva prekinuli su seriju od pet uzastopnih poraza upravo protiv tima koji se nalazi u potpunom rasulu. Vojvodina je ove subote ostala sa samo jednom pobjedom u posljednjih devet kola! Ovim rezultatom, Novosađani su značajno ugrozili izlazak u Evropu!

Smederevo - Vojvodina 2:0 (0:0)!

Oba pogotka djelo su Nenada Adamovića, koji je prvo u 53. minutu uspešno savladao Budimira Janoševića sa bijele tačke. Minut ranije, mladi defanzivac gostiju Vladimir Kovačević oborio je Darka Brašanca u svom kaznenom prostoru, a Adamović je to odmah kaznio - 1:0!

Do kraja utakmice, ekipa Zlatomira Zagorčića primila je još jedan gol. U 79. minutu, Milovan Milović okliznuo se pred svojim golom, izgubio loptu, koju mu je ukrao Brašanac. Mladi fudbaler Partizana na pozajmici u Smederevu odmah je uposlio Adamovića, koji je kao na malom fudbalu obišao Janoševića i postavio je konačnih 2:0.

Šta misle o svemu što se događa u klubu, navijači Vojvodine istakli su i prije utakmice transparentom: "Uprava napolje!" Povoda za promjenu mišljenja tokom svih 90 minuta nije bilo. Ekipa koja je bila u ubjedljivo najgoroj formi u prethodnih mjesec dana jednostavno je nadigrala sastav Vojvodine: Janošević - Stevanović, Pavlović, Ađuru, Milović - Kovačević, Škuletić, Poletanović, Mitošević - Abubakar, Bojović.

Prije ove subote, Javor i Spartak sastali su se pet puta u Superligi.

Jednom je pobijedio tim iz Ivanjice, jednom klub iz Subotice i tri puta bilo je nerešeno. U tih 450 i kusur minuta postignuto je bilo samo dva gola, za dve minimalne pobjede dva kluba.

Ovog puta, u 27. kolu Superlige, ništa se nepredviđeno nije dogodilo. Golom Obijore Odite, šestim u prvenstvu, Javor je na svom terenu pobijedio Spartak - 1:0. Odita je u 54. minutu iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i sa nekoliko metara udaljenosti uspio da savlada Branimira Aleksića.

Do kraja utakmice, tim Zorana Milinkovića pokušavao je "tu i tamo" da izjednači i izbjegne drugi uzastopni poraz poslije onog burnog, sa isključenjima, koji su Subotičani doživjeli prošle srijede u Kuli.

REZULTATI 27. KOLA:

Novi Pazar - Hajduk Kula 2:1 (2:1)
/Vusljanin pen 30, Raščić 39 - Bubalo 6/

Javor - Spartak Zlatibor voda 1:0 (0:0)
/Odita 54/

Smederevo - Vojvodina 2:0 (0:0)
/Adamović pen 53, 79/

Crvena zvezda - Jagodina 1:0 (1:0)
/Dimitrijević 38/

U nedelju (16.30):

Metalac GM - Sloboda Point
Borac Čačak - Partizan
BSK Borča - Rad
Radnički 1923 - OFK Beograd (17.00)

TABELA: Partizan 71, Crvena zvezda /+1/ 62, Radnički 46, Vojvodina /+1/ 43, Jagodina /+1/ 42, Sloboda 39, Spartak /+1/ 37, OFK Beograd 36, Rad 31, Javor /+1/ 30, Hajduk /+1/ 30, Smederevo /+1/ 29, Novi Pazar /+1/ 25, BSK Borča 24, Borac Čačak 19, Metalac 15.

(MONDO, foto: MN Press, Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC