• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirković: Sada je Partizan psihološki jači nego 2003.

Trener Jokanović ne računa na crno-belu legendu, koja će iz pozicije navijača pratili put ka Ligi šampiona. U iščekivanju ćerke.

 Ćirković: Sada je Partizan psihološki jači nego 2003. Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana počeli su u ponedeljak pripreme za odbranu duple krune, ali i novi napad na Ligu šampiona.

Među crno-belima je bio i Milivoje Ćirković, ali kao i proletos, trener Slaviša Jokanović ne računa na njega ozbiljno. Neće ga uvrstiti na spisak putnika na prvi deo priprema na Tari.

Ćirković je fudbaler čije je ime ostalo zlatnim slovima upisano u klupsku istoriju kao strelcu odlučujućeg gola iz penala u Njukaslu 2003. na putu ka evropskoj eliti.

"Partizanovac" od glave do pete, biće najveći navijač klupskih drugova.

Koja je razlika između sadašnjeg Partizana i onog koji je pre pet godina uspeo da uđe u Ligu šampiona?

"U odnosu na ekipu koja se pre pet godina plasirala u Ligu šampiona, sada je ekipa psihološki jača za duplu krunu. Tada smo osvojili samo titulu, a sada postoji svest o tome da smo apsolutno dominirali u našoj zemlji", počeo je Milivoje Ćirković priču za MONDO.

"No, to ništa ne mora da znači. I tada smo morali da igramo kvalifikacije, koje nam i sada predstoje. Međutim, sve zavisi od toga kako će se raditi na pripremama, ali i od toga kog protivnika ćemo izvući. Mnogo toga treba da se poklopi. Ali ne treba pričati o trećem kolu, nego prvo moramo da prođemo drugo jer u njemu ima tri, četiri kluba koja ne treba potceniti. Tek onda možemo da gledamo napred".

Ipak, ukoliko Partizan prođe u treće kolo sačekaće ga timovi poput Juventusa, Liverpula, Barselone... Ima li nade?

"Mogu samo da kažem da dok god postoji cilj, treba se nadati, ali treba biti i objektivan s obzirom na imena i budžete tih klubova... Ali i na EP se pokazalo da favoriti ne pobeđuju baš uvek. Uprava nam je zadala cilj, odbranu duple krune, a sve preko toga biće veliki bonus".

Koja je bila najveća vrlina "ondašnjeg" Partizana?

"Imali smo okosnicu od sedam, osam igrača koji su dugo igrali zajedno. Prava pojačanja u vidu Tariba Vesta i Ljubinka Drulovića donela su nam veliko iskustvo i pomogli nam u toj situaciji. Nekako, kao da smo bili predodređeni za tu Ligu šampiona. Sada je ekipa veoma mlada, željna je dokazivanja i na evropskoj sceni. Prošle godine momci su se sjajno pokazali na našoj sceni, a sada će želeti da pokažu koliko vrede u duelima sa velikim protivnicima. Biće teško, čak i uz naš naporan rad, ali najslađe je ono do čega nisi lako došao".

Ko su bili vaši favoriti na EP? Ko vas je najviše razočarao?

"Iskreno, pre EP najviše sam verovao u Portugalce, ali se ispostavilo da njihov i najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo nije bio na nivou, da nije svemoguć, da ga je moguće zaustaviti", naglasio je Ćirković.

"Posle prvih utakmica dopali su mi se Nemci. Od Francuza sam dosta očekivao, ali su me potpuno razočarali. Pratio sam skoro sve utakmice i mnogo mi se svidela igra Hrvata. Bilo mi je žao kada su ispali od Turaka, bila je to sportska nesreća. Upravo Turci su jedno od najvećih iznenađenja. Neverovatno su borbeni. Rusi su pokazali da su trkački nadmoćniji od ostalih ekipa, a Aršavin da je dominantniji od ostalih igrača – trkački, taktički... Ponekad deluje kao da igra bez emocija, ali to je verovatno zato što je svestan koliko je bolji".

Nedavno ste se oženili. Da li ste znali da Vam navijači spremaju vatromet?

"Znao sam da mi pripremaju iznenađenje, ali nisam očekivao spektakl. Zahvalan sam im na podršci".

Šta se promenilo u Vašem životu za ovih nekoliko nedelja braka? Kada očekujete prinovu?

"Ništa se nije promenilo, osim što moja supruga sada nosi moje prezime. I ranije smo živeli zajedno i želeli smo isto. Ako doktori ne greše, termin porođaja je 27. novembar i očekujemo devojčicu. Nismo se još definitivno odlučili, ali mojoj supruzi se sviđa ime Anea, jer je neobično. Meni je najvažnije da sve prođe kako treba i da dobro napreduje".

Bojite li se uloge oca?

"Ne, jer imam dve starije sestre. Jedna ima dve ćerke, druga jednu i sa njima sam odrastao. Želeo sam ćerku jer znam sa devojčicama. Biće puno ljudi koji će nam pomoći svojim iskustvom, a u prvo vreme ja ću bitu tu, neću imati nikakvih priprema", završio je Milivoje Ćirković priču za MONDO.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC