• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Ovo je klasična nameštaljka!

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović odbacio je na saslušanju sve optužbe i sumnje da je potkupljivao sudije, nazivajući ceo slučaj "nameštaljkom".

 Butorović: Ovo je klasična nameštaljka!  Izvor: MONDO

"Sve je to, gospodo, klasična nameštaljka fudbalskih struktura kojima smetaju uspeh i uspon Vojvodine", rekao je Butorović pred policijskim organima, čije reči prenosi njegov advokat Dragan Gojković.

Predsednik Vojvodine odbacio je optužbe da je njegov klub namestio bilo koju utakmicu, pa i onu sa Mladošću iz Lučana, koja je bila povod za njegovo spektakularno hapšenje.

Butoroviću je određen policijski pritvor od 48 časova, pa će on u četvrtak, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu. Posle toga biće doneta odluka da li će ostati u pritvoru ili će mu biti omogućeno da se brani sa slobode.

"Ako postupak bude pošten, uveren sam da će moj klijent već u četvrtak biti pušten", izjavio je za "Sport" advokat Dragan Gojkovi.

Policija je iz Butorovićeve vile odnela sve kompjutere, uključujući one koji pripadaju njegovoj deci. Advokat tvrdi da policija nije pronašla ništa što bi teretilo njegovog klijenta,

Prvom čoveku Vojvodine se na teret stavlja krivično delo davanja mita iz člana 365 stav jedan Krivičnog zakona, za šta je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Kao i Butorović, i direktor Sportskog centra "Vujadin Boškov" Milan Čabrić, tokom saslušanja je odbacio sve optužbe na njegov račun. Čabrić je uhapšen zbog optužbe da je posredovao u davanju mita sudijama Mihajlu Jekniću i Borislavu Kašanskom za nameštanje utakmice Mladost - Vojvodina (0:1), odigrane u 16. kolu Super lige.

Prema nezvaničnim informacijama, glavni sudija sporne utakmice Mladost - Vojvodina, Beograđanin Mihailo Jeknić, odlučio je da se brani ćutanjem. Jeknićev branilac je, inače, novosadski advokat Vladimir Beljanski.

U medjuvremenu, zasedao je i Upravni odbor Vojvodine, koji je dao podršku svom predsedniku i ocenio da je sada očigledno da novosadki klub "nekome smeta".

Butorovićevo hapšenje ocenjeno je kao "pokušaj da se diskredituje klub svetle tradicije, kao i čovek čijim dolaskom je Vojvodina postala fudbalski gigant".

U saopštenju je naglašeno i da je hapšenje Butorovića, odnosno hapšenje upravnika SC "Vujadin Boškov" u Veterniku Milana Čabrića, "upereno protiv serije sjajnih rezultata ostvarenih na najčistiji način, kao i na sjajnu organizaciju kluba koji, ponašanjem i igrama, daje najveći doprinos regularnosti takmičenja".

"Današnja Vojvodina je pojam dobre organizacije u svim segmentima, počev od igračkog kadra, preko ekonomske moći, organizovane omladinske fudbalske akademije sa najboljom infrastrukturom i organizacije kluba, do stručnog štaba i navijača. Sve ovo, očigledno, nekome smeta, verovatno su moćnom Vojvodinom ugroženi i nečiji drugi interesi. Ipak, Vojvodina će ostati jedinstvena kao nikada do sada u podršci svim članovima, u zacrtanim ambicijama i postavljenim ciljevima, u trci za najviši plasman na častan i sportski način, kao što je to radila uvek u svojoj bogatoj istoriji“, stav je UO Vojvodine, uz poruku da "lale" ne odustaju od šampionskih ambicija.

I navijači Vojvodine dali su podršku Butoroviću i ujedno su u svom saopštenju pitali nadležne organe šta je sa "centrima moći" koji se nalaze u beogradskim klubovima - Crvenoj zvezdi i Partizanu.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC