• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuglice kroje sudbinu

U utorak će se u Nionu održati žreb za uvodne faze kvalifikacija za Ligu šampiona i UEFA kup. U "bubnju" će se naći Partizan, Vojvodina i Borac.

 Kuglice kroje sudbinu Izvor: MONDO

U utorak će se u Nionu održati žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i za prvo kolo kvalifikacija za UEFA kup.

U "bubnju" će se naći tri srpska kluba, Partizan, Vojvodina i Borac.

Crno-beli će put ka Ligi šampiona početi u drugom krugu kvalifikacija i biće u grupi povlašćenih prilikom žreba.

Potencijalni protivnici su im Beitar (Izrael), MTK (Mađarska) i pobednici iz prve faze.

Očekuje se, prema rejtingu na listi UEFA, da prvu prepreku prebrode Domžale (Slovenija), Geteborg (Švedska), Anortozis (Kipar), Tampere (Finska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Ventspils (Letonija), Rabotnički (Makedonija), Modriča (BiH), Kaunas (Litvanija), Šerif (Moldavija), Drogeda (Republika Irska) i Valur (Island).

Ukoliko načine iznenađenje u prvoj rundi, šampionu Srbije bi na megdan mogli i Bate Borisov (Belorusija), Levadija (Estonija), Inter Baku (Azerbejdžan), Dinamo Tirana (Albanija), Pjunik (Jermenija), Aktobe (Kazahstan), Linfild (Severna Irska), Laneli (Vels), NSI (Farska ostrva), F 91 Dudelanž (Luksemburg), Valeta (Malta), Santa Koloma (Andora), Budućnost (Crna Gora) i Muarat (San Marino).

Želja trenera Partizana, Slaviše Jokanovića, je da njegov tim za rivala ne dobije tim kome će na gostovanje morati da putuje daleko niti ekipu kojoj je nacionalni šampionat u toku.

"Nemam posebnu želju, ali bih voleo da to bude neko iz bivših jugoslovenskih republika ili iz okruženja. Ne želim da idemo na primer u bivše sovjetske republike, kao ni tamo gde su prvenstva u jeku", ocenio je Jokanović.

Partizan će prvi meč u sezoni igrati 29. ili 30. jula, a revanš 5. ili 6. avgusta.

"Primarni cilj nam je plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, jer time obezbeđeujemo makar nastavak takmičenja u UEFA kupu. To realan cilj. Međutim, učinićemo sve da se plasiramo u Ligu šampiona", poručio je Slaviša Jokanović.

Protivnici Vojvodine i Borca, koji će biti nosioci na žrebu južno-mediteranske zone, mogli bi da budu: Zrinjski, Široki (BiH), Milano, Pelister (Makedonija), Vlaznija, Partizani (Albanija), Birkikara, Marsakslok (Malta), Santa Julija (Andora), Mogren i Zeta (Crna Gora).

Novosađani i Čačani će igrati 17. i 31. jula. Ukoliko se domognu drugog kruga, najverovatnije će opet biti povlašćeni na žrebu, a tada će im se u "bubnju" priključiti i Crvena zvezda koja će sigurno biti nosilac.

Žreb za treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i drugo kolo kvalifikacija za UEFA kup biće obavljen 1. avgusta.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC