• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Za dug boravak u Evropi

Predsednik Dragan Đurić označio trenera Vladimira Vermezovića kao najveće pojačanje i podsjetio na njegove uspjehe na početku priprema za novu sezonu.

 PARTIZAN: Za dug boravak u Evropi  Izvor: MONDO

Crno-bijeli su se okupili da zajedno sanjaju isti san - ulazak u Ligu šampiona. Iako to nije prioritetni cilj Partizana za sljedeću sezonu, jasno je da su svi o tome maštali kada su u ponedjeljak ujutro došli u Zemunelo na početak priprema.

Predsjednik Dragan Đurić i sportski direktor Ljubiša Tumbaković obratili su se prvotimcima i poželjeli im sreću i uspjeh, prije nego što ih je trener Vladimir Vermezović "prozvao" i izveo na prvi trening posle samo tri nedelje odmora.

Prozivci se odazvao 31 igrač, među kojima i Aleksandar Davidov, koji se vraća u Izrael, gdje je kao pozajmljen igrač nastupao i prethodnih godinu dana. Takođe, pojavio se i Brazilac Eduardo, iako se još uvijek oporavlja od teške povrede koljena, kao i novi napadač Mohamed Zabija, koji bi trebalo da potpiše ugovor.

Opravdano su odsutni bili Mohamed Kamara i David Manga, zbog reprezentativnih obaveza, Stefan Šćepović, kome je dozvoljeno da kasni zbog svadbenog putovanja i Anderson Markeš, koji je dobio odriješene ruke u izboru nove sredine. Nije bilo Darka Brašanca, koji je do sada bio pozajmljen Smeredevu, a koji će karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Stručni štab dobio je još jednog člana, riječ je o kondicionom treneru Saši Tomiću, koji je do sada radio sa mlađim kategorijama, a od sada će biti zadužen za rad sa rekovalescentima u prvom timu.

"Kao i svake godine pred vama je važan period, tokom kojeg će te postavljati bazu za celu sledeću sezonu", počeo je Đurić obraćanje igračima.

Osvrnuo se zatim i na minuli rad.

"Prošla sezona je bila uspješna, iako je bilo perioda kada smo ometani u radu. Partizan je veliki klub i izborio se sa svim nedaćama".

Prvi čovjek srpskog šampiona kao ciljeve je postavio osvajanje titule i da se što više uradi u Evropi.

"Pojačali smo se u struci, doveli smo dva čovjeka (Tumbaković i Vermezović) koji nam ulivaju nadu da ćemo ove godine biti bolji u Evropi. Po meni je sljedeća sezona izuzetno važna".

Đurić je posebno apostrofirao povratak trenera Vladimira Vermezovića.

"Dolazak Vermeza je za mene najveće pojačanje. Njemu je uspjelo što nikom drugom nije, da Partizan dovede do proljeća u Evropi. To nam je i sada želja, mada ne i prioritet, jer je doveden da pravi strategiju za tri godine. Novi direktor je legenda, sa velikim iskustvom i takođe ga smatram velikim pojačanjem. Neće vam biti lako sa njima dvojicom, jer će od vas tražiti mnogo".

I na kraju Đurić je poručio.

"Razmišljajte o šestoj uzastopnoj tituli".

Ako neko zna kako se osvajaju titule, onda je to najtrofejniji trener u istoriji Partizana, sada na funkciji sportskog direktora, Ljubiša Tumbaković.

"Predsjednik je malo odužio, a ja ću biti kraći", u šaljivom tonu Tumbaković se obratio fudbalerima i nastavio:

"Svaki početak donosi nadu i svi vi ulazite u ove pripreme sa nadom da će te ostvariti svoje i ciljeve Partizana, koji su kao i uvijek veliki. Želja kluba je da uvijek nadgradi prethodne rezultate".

Prvi operativac Partizana je još samo dodao.

"Od vas se očekuje, da pored ostvarenja dobrih rezultata, poštujete kodeks ponašanja Partizana".

Kao i prethodno Đurić i Tumbaković je dobio aplauz po završetku govora.

Crno-bijeli će u četvrtak otputovati na Taru, sa koje će se u Beograd vratiti 26. juna, a samo dva kasnije krenuće na Pohorje, gdje će boraviti do 11. jula.

(R. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC