• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilić: Španija i Italija nam više odgovaraju!

Selektor Hrvatske ne plaši se okršaja sa favoritima C grupe i smatra da njegov tim može da igra i bolje nego protiv Iraca.

 Bilić: Španija i Italija nam više odgovaraju!  Izvor: MONDO

Hrvati su u prvom kolu Evropskog prvenstva imali "na papiru" najmanje kvalitetnog protivnika u grupi, ali to ni u kom slučaju ne umanjuje vrijednost i značaj njihove pobede rezultatom 3:1.

Mnogima su izabranici Slavena Bilića održali lekciju iz najvažnije fudbalske vještine - postizanja golova.

"Utakmica je bila vrlo važna, ali selektor nas je odlično pripremio, sve je predvidio. Nakon prvog gola bilo je lakše igrati i nisam se plašio ni kad su Irci izjednačili. Osjećao sam da držimo utakmicu pod kontrolom", prenosi "Večernji list" izjavu dvostrukog strelca Marija Mandžukića.

Odbrana Irske djelovala je neuobičajeno "klimavo" i hrvatski mediji u komentarima ističu da su do pobede došli protivnikovim oružjem - skok igrom.

Doduše, tako su i primili jedini pogodak...

"Pogriješili smo, nismo držali zonu, nego se većina igrača grupisala na prvoj stativi. Međutim, Irci će svakome napraviti probleme iz prekida. Nemoguće je da ne stvore nijednu šansu", objasnio je Bilić, koji poput Mandžukića, tvrdi da je bio siguran da će "vatreni" ponovo doći do vođstva.

Bilić je objasnio da je tokom priprema najviše radio na taktici za meč sa Irskom, nešto manje za drugo kolo i meč sa Italijom, dok Špance još nije ni "dotakao".

"Italija već dugo igra moderan fudbal, to više nema veze sa 'katenaćom'. Prandeli ih je odlično psihološki pripremio, a bodom protiv Španaca su dobili dodatnu injekciju. Međutim, ti Španci će se mučiti i sa nama i sa Ircima", tvrdi Bilić.

"Čekaju nas dve drugačije utakmice od uvodne, ali pored toga što možemo da odigramo još bolje, Španija i Italija nam svojim stilom više odgovaraju od Irske, jer žele da se nadigravaju. Imamo dve meč-lopte, jasno je da nas jedna pobjeda vodi dalje".

Inače, naslovi od nedelje uveče u hrvatskim novinama i veb portalima glase: "Samljeli Irce, sad su na redu azzuri", "Baš kao 1998" (tada su u prvom kolu SP pobijedili Jamajku takođe sa 3:1, pa osvojili treće mjesto), "Početak iz snova", "Na krilima letećeg Mandžukića"...

"Želio bih da dodam još nešto. Nemojte potcjenjivati Irce sada kada smo ih pobijedili. Sjetite se da su imali 14 utakmica bez poraza, da su izvukli nulu u Moskvi... Budite uvjereni da se nikome neće lako predati", posebno je naglasio Slaven Bilić.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC