• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španska mašinerija i irski hor

Najveća pobjeda Španije u evropskim prvenstvima. Španci su deklasirali Irce na terenu, ali su irski navijači pokazali kako se voli svoja zemlja.

 Španska mašinerija i irski hor  Izvor: MONDO

Dea-Slán!

Tako se na irskom kaže do viđenja.

Republika Irska je prva reprezentacija koja se poslije dva meča oprostila od Evropskog prvenstva. Ostalo je još samo da odigra posljednji meč u Grupi C protiv Italije.

U večerašnjoj utakmici u Gdanjsku, protiv evropskog i svjetskog prvaka, Španije, Irci nisu imali ni gram šanse. Španci su demonstrirali silu.

Ali, irski navijači su na tribinama stadiona u Gdanjsku napravili takvu atmosferu da se koža ježila, a na privrženosti svojoj zemlji i reprezentaciji aplaudirali su im i protivnici - navijači Španije i svi neutralni posjetioci.

Nisu imali čemu da se raduju navijači Irske u utakmici protiv Španije (0:4), ali su pokazali da su tu i da vole svoju zemlju do koske

Pobeda od 4:0 najveća je koju je španska reprezentacija ostvarila u istoriji učešća na evropskim prvenstvima. Ujedno i najteži poraz Republike Irske na velikim turnirima.

Dva gola Fernanda Toresa, po jedan Davida Silve i Seska Fabregasa. Španija je do sada ukupno postigla 41 gol na svim evropskim prvenstvima. Tri reprezentacije su ispred Španije - Nemačka (58), Holandija (56) i Francuska (47).

Španija je, inače, prva reprezentacija koja ima dva dvostruka strelca na turniru u Poljskoj i Ukrajini. To su Tores i Fabregas.

Jedan zanimljiv podatak: tri reprezentacije sa najviše šuteva u okvir gola u dosadašnjem toku EP su sve iz Grupe C - Španija, Italija i Hrvatska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC