• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čair će biti spreman za Superligu

Koordinator projekta rekonstrukcije niškog stadiona tvrdi da će svi radovi biti završeni do starta nove fudbalske sezone.

 Čair će biti spreman za Superligu  Izvor: MONDO

Radovi na Čairu teku prema planu i Radnički će se ove sezone vratiti na svoj stari stadion, potvrdio je za "Južne vesti" koordinator projekta rekonstrukcije Miomir Pešić.

On je dodao da su grubi radovi okončani, a u toku su završni radovi na mašinskim, gasnim i elektro instalacijama.

"Pri kraju je druga faza radova, trenutno se zidaju prostorije, pravi mokri čvor. Grubi radovi su završeni, poslije ide faza završetka zapadne tribine, a u trećoj je predviđeno natkrivanje stadiona", rekao je Miomir Pešić.

Kako je Pešić potvrdio, cijena krova za cio stadion je milion evra, a biće ugrađeni i solarni paneli. Kako je on dodao, u toku su pregovori sa stranim investitorima da se iza zapadne tribine napravi komercijalni dio gdje će biti otvoren hotel, tržni centar ili restoran.

Delegacija Fudbalskog saveza 8. juna je obišla radove na Čairu i saopštila da će niški stadion biti u upotrebi za utakmice Radničkog u Superligi i kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Škotske.

"Mislim da ćemo do početka Superlige osposobiti južnu i sjevernu tribinu, a uz to zapadna tribina je u funkciji. Takođe, do tog roka zamenićemo humus na terenu", rekao je Pešić.

Radnike na stadionu očekuje naporan posao jer sezona u Superligi počinje 11. avgusta, a Radnički se u elitu vraća poslije devet godina pauze.

Kako je rekao Miloš Simonović, gradonačelnik Niša i predsjednik Skupštine Radničkog, niški tim će tražiti od Fudbalskog saveza da prva dva kola igra u gostima zbog bolje pripreme stadiona Čair.

Delegacija iz Niša sljedeće nedelje odlazi u Beograd gdje će obaviti razgovore sa predstavnicima FSS o zamjeni reflektora. Na stadionu postoje već četiri stuba na kojima su reflektori koji godinama nisu u funkciji. Ove godine bi Niš ponovo trebalo da dobije stadion na kom će moći da se igraju i utakmice u večernjem terminu.

"Biće ukupno 160 lampi na sva četiri reflektora. Fudbalski savez daje donaciju za to, Grad Niš učestvuje sa sredstvima za radove na pjeskarenju i farbanju stubova gdje su reflektor. Takođe, biće urađena i zamjena podzemnih kablova za struju", istakao je Pešić.

Na stadion je još prije tri nedelje stiglo 8.000 stolica, ali je njihovo montiranje pomjereno zbog kiše koja je odložila radove na hidroizolaciji. Stolice će biti postavljene u dvije boje - crvene i drap. Drap bojom će pisati "Niš" i "Radnički" na istočnoj, a na sjevernoj "Čair". Južna tribina će biti pokrivena natpisom "Meraklije".

Prema planu projekta, na istočnoj strani biće 6.966, na sjevernoj 4.401, a na južnoj 4.636 stolica.

(MONDO, foto: facebook.com/FKRadnickiNis1923)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC