• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viljanova: Sve ostaje isto, samo bez Pepa

Doskorašnji asistent Đozepa Gvardiole postao prvi trener Barselone i obećao da se u igri katalonskog tima neće ništa promijeniti.

 Viljanova: Sve ostaje isto, samo bez Pepa  Izvor: MONDO

Barselona je spremna za početak nove ere, bez Pepa Gvardiole.

Mladi stručnjak napustio je klupu Katalonaca poslije četiri godine i tri titule šampiona Španije, dva Kupa kralja, tri Superkupa Španije, dvije Lige šampiona, dve Superkupa Evrope i dve FIFA. Teško i za nabrajanje, a kamoli za ponovno osvajanje.

Tito Viljanova, njegov asistent i nasljednik, nije zabrinut ni uplašen.

"Ne brinu me poređenja sa Gvardiolom, došao sam ovde da radim svoj posao. Pep i ja smo bili veoma bliski, odluke smo donosili zajedno i trudiću se da što manje stvari u timu mijenjam, jer to ne bi imalo smisla", rekao je on.

Mladi trener Viljanova (43) takođe je "dijete Barselone". Prošao je Omladinsku školu "Blaugrane", odigrao 52 utakmice za Barselonu B, ali nije imao kvalitet za prvi tim.

Tokom igračke karijere nastupao je i za Figueres, Seltu, Badahoz, Majorku, Ljeidu, Elče i Gramenet.

U matični klub vratio se 2007. godine, kao pomoćni trener Barselone B. Već naredne priključio se Gvardiolinom štabu i naposletku ga zamijenio, po okončanju sezone 2011/12.

Ugovor je potpisao u prisustvu predsjednika Sandra Rosela, potpredsjednika Đozepa Bartomeua i sportskog direktora Andonija Zubizarete.

Od rukovodstva traži da mu ispuni želju i dovede dva igrača - lijevog i centralnog beka.

"Želimo da dovedemo pojačanja u odbrani, jer je to mjesto gdje smo imali problema. Za sada nemam planove oko napadača. Prošle godine David Vilja, Aleksis Sančez i Pedro bili su povrijeđeni, ali nadamo se da će biti spremni za narednu sezone. Takođe računamo na Isaka Kuenku i Kristijana Telja", dodao je Viljanova, kome će pomoćnik biti Đordi Roura, a kondicioni trener Aureli Altimira.

"Sa Viljanovovom na klupi zagarantovani su kontinuitet i model igre koji su priznati u cijelom svijetu. On je postao 16. katalonski trener u istoriji kluba", piše na sajtu Barselone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC