• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki povratak "Bata Đore"?

Milovan Đorić, popularni "Bata Đora", kandidat je da postane prvi čovjek srpske trenerske struke. U ponedjeljak su izbori u Staroj Pazovi, a rivali su mu Miroljub Ostojić i Nenad Milovanović.

 Veliki povratak "Bata Đore"?  Izvor: MONDO

U ponedeljak, u Kući fudbala u Staroj Pazović, biće održana Izborna skupština Organizacije trenera Srbije.

Od sedam tačaka dnevnog reda, najzanimljivije biće kada na red dođe izbor predsjednika, odnosno budućeg prvog čovjeka srpske fudbalske struke.

"Sportski žurnal" piše da su trenutno u opticaju tri moguća rješenja, odnosno kandidata, a da je favorit - niko drugi, nego neuništivi Milovan Đorić. Konkurenti će mu, navodi se u najavi događaja, biti Miroljub Ostojić i Nenad Milovanović.

Prekaljeni fudbalski pregalac "Bata Đora" trenutno jedini ima podršku dva regiona, Beograda i Istočne Srbije, dok iza Ostojića navodno stoji Vojvodina, a iza Milovanovića region Zapadne Srbije.

Sa ovog mjesta u ponedjeljak otići će Vladica Petrović, koji je brigu o srpskoj struci preuzeo po odlasku Ljupka Petrovića u Kazahstan.

"Žurnal" navodi da se bivši predsjednik Udruženja trenera FS Beograda, Đorić, već spremio za "reformski kurs" i da je uveliko aktivno uključen u najnovija normativna rješenja, kojima je trenerska organizacija regulisala unutrašnju organizaciju.

Ukoliko "Bata Đora" dobije i ovaj kadrovski rat, biće to njegov povratak iz "prevremene penzije" u koju je otišao poslije debakla sa talentovanom generacijom fudbalera rođenih 1994. godine, koja mu je povjerena. "Prvi srpski bek" s klincima nije uspio da se plasira na Mundijal u Meksiku i tada je rekao:

"Odlazim čist iz prljavog fudbala. Istekao mi je profesionalni ugovor, ali ostajem kao amater uz bubamaru".

Ono što nije rekao je da će to važiti samo godinu dana.

Đorić ima 66 godina i u jednom kratkom periodu trenerske karijere vodio je reprezentaciju Jugoslavije 2001. godine, tokom kvalifikacija za Mundijal 2002. gdje Srbije, na kraju, nije bilo.

Kao trener, "Bata Đora" vodio je Čukarički još 1978. godine, a potom Napredak, Sutjesku, Prištinu, El Salvador, San Migel, Budućnost, Radnički Niš, Borac Čačak, Agilju, El Salvador, mladu reprezentaciju Jugoslavije (izgubio u Beogradu od Hrvatske 6:2), Peking, seniorsku reprezentaciju Jugoslavije i, poslije deset godina pauze, bila mu je povjerena kadetska reprezentacija Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC