• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vraća Pižona?

Uprava FK Crvena zvezda smatra da je Vladimir Petrović Pižon idealna figura za mjesto direktora Omladinske škole.

 Zvezda vraća Pižona? Izvor: MONDO

U Crvenoj zvezdi namjeravaju da vrate legendarnog fudbalera, četvrtu Zvezdinu zvezdu i bivšeg trenera u klub. Sve u jednom - Vladimira Petrovića Pižona.

Ali, na mjesto direktora Omladinske škole, koja skoro godinu dana, od odlaska Ratka Dostanića u Grčku, nema svog "pretpostavljenog".

MONDU je u klubu potvrđeno da je Petrović, koji je bio prvi trener od dolaska aktuelne Uprave na čelu sa Vladanom Lukićem, prva želja za mjesto direktora mlađih selekcija i da se u Ljutice Bogdana stovrio konsenzus oko toga da je upravo to prava uloga za Pižona i obratno.

Petrović nije u Crvenoj zvezdi od proljeća 2010. godine, kada je smijenjen poslije drugog poraza u prvenstvu, od Metalca u gostima i to u trenutku kada je njegova ekipa bila prva na tabeli, ispred Partizana. Moglo je tada da se čuje da se Lukić i Petrović nisu razišli u mirnom tonu, ali je MONDU u Ljutice Bogdana rečeno da su predsjednik i sada već bivši selektor reprezentacije Srbije ostali u dobrim odnosima, a da je Pižon odlazeći bio ljut na sportskog direktora Ivana Adžića.

Adžića više nema u klubu, pa tako u Zvezdi vjeruju i da neće biti nikakvih prepreka Pižonovom novom povratku klubu u kojem je stekao fudbalsko ime i reputaciju.

U periodu između Dostanića i, moguće, Petrovića, rad s mlađim selekcijama nadgledala je tročlana komisija: Tomislav Milićević, Jovan Aćimović, Dušan Nikolić.

U prethodne dvije sezone, mlađe selekcije Crvene zvezde dominirale su u gotovo svim uzrastima, od pjetlića do omladinaca, a tako je bilo i u sezoni 2011/12. Ipak, to nekim trenerima neće sačuvati posao u radu s mlađima.

Rukovodstvo Crvene zvezde želi da nastavi da podmlađuje svoje kadrove, pa je moguće da saradnja neće biti nastavljena sa nekolicinom pripadnika "stare škole", poput Mileta Jovina i drugih. Ispostavilo se da su u klubu najzadovoljniji kako su radile "novajlije", kao recimo Bratislav Živković, pa će se najvjerovatnije nastaviti s osvježavanjem kadrova.

Jedan od onih koji bi trebalo da dobiju šansu da samostalno vode selekciju je i Jovan Stanković. Njegov dosadašnji šef u radu sa 1995. godištem, Ivica Momčilović, "avanzovao" je u stručni štab prvog tima, kao asistent Roberta Prosinečkog, a sve poslije odlazaka Slobodana Marovića i Žarka Đurovića.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC