• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i Spahić igrali "Utakmicu za život"

U nedjelju na Koševu odigrana je humanitarna utakmica između Sarajeva i "Alenovih i Batkovih prijatelja" za pomoć oboljelom Alenu Masli.

 Džeko i Spahić igrali "Utakmicu za život" Izvor: MONDO

Na prijedlog Almina Masle, brata oboljelog Alena Masle, Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo i Almir Batko Čehajić iz NVO "Otvorena Mreža" proteklih petnaestak dana intenzivno su radili na organizaciji humanitarne "UTAKMICE ZA ŽIVOT" od koje će sav prihod biti uplaćen NVO "Otvorena mreža" za liječenje Alena Masle, ali i svih drugih kojima je finansijska pomoć potrebna.

Meč je odigran pred nekoliko hiljada gledalaca, a utakmica se igrala dva puta po 30 minuta u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. U ovome meču, od bordo dresa su se oprostili Alen Avdić i Faruk Ihtijarević, a "debitovali" su i novi igrači koji su prethodnih dana stigli na Koševo.



Na drugoj strani, mnoge javne i estradne ličnosti koje su uzele učešće u ovoj humanitarnoj akciji, predvodili su reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Emir Spahić.

Organizatori su kako je prenio "SC Sport" istakli da su prezadovoljni odazivom publike, obzirom da se u kratkom vremenskom roku sve brzo izdešavalo, a Alen Maslo će u ponedjeljak ili utorak otputovati na liječenje u Njemačku, odakle će, nadamo se, vratiti se kao jedini i najveći pobjednik ove priče.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba napomenuti da je utakmica završena miroljubivo 6:6, a nakon izvođenja penala slavila je ekipa Alenovi i Batkovi prijatelji. Pobjednički tim dobio je pehar i medalje, a pehar je uručen i mladom Alenu Masli.

"Pehar je dobio i Alen, sa željom da nam ga lično vrati", rekao je Almir Čehajić Batko, jedan od organizatora ove humanitarne utakmice.

Za pobjedničku ekipu, između ostalih, nastupili su: Edin Džeko, Emir Spahić, Feliks Šturm (Adnan Ćatić), Enis Bešlagić, Batko, Refik Šabanadžović, Kemal Kozarić, Milan Pavlović, Enes Begović, Danko Delibašić, Tanja Đurović, Naida Srnja, Jasna Bajraktarević, Predrag Kurteš, Muamer Svraka, Admir Vladavić, Nermin Jamak, Benjamin Čolić, Mimo Šahinpašić, Adnan Redžović, Amir Spahić i mnogi drugi.

Spektakl na Koševu svojim prisustvom uveličale su legende Ivica Osim i Fuad Muzurović, kao i treneri iz Centra za edukaciju kadrova Fudbalskog saveza BiH, te učesnice izbora mis BiH za izbor mis svijeta.

(MONDO, foto: SC Sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC