• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se desilo Holanđanima?

Zet holandskog selektora, Mark van Bomel, kritičan prema njemu, Vesli Snajder diže obe ruke za Van Marvijka. Roben: "Svi smo podbacili".

 Šta se desilo Holanđanima?  Izvor: MONDO

Holandski reprezentativni fudbal je dotakao dno. Nikada se u istoriji Holandskog fudbalskog saveza, a osnovan je 1905. godine, "lale" nisu izgubile tri takmičarske utakmice u nizu.

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini izgubili su sve tri: od Danske 0:1, Njemačke 1:2 i Portugala 1:2.

Prije četiri godine, recimo, na EP u Austriji i Švajcarskoj, ostvarili su sve tri pobjede, uz gol-razliku 9:1. U kvalifikacijama za EP u Poljskoj i Ukrajini postigli su čak 37 golova.

Nešto se desilo u svlačionici Holandije. To priznaje i Arjan Roben. "Neke stvari su se dogodile u timu, ali to će ostati među nama. Treba svi da se pogledamo u ogledalo. Svi smo podbacili. Teško je naći objašnjenje, ponekad su neke stvari neobjašnjive", izjavio je fudbaler minhenskog Bajerna.

Holandski mediji jednom rječju opisuju debakl svoje reprezentacije na EP u Poljskoj i Ukrajini - blamaža.

Niko nije bio na svom nivou, od golmana do napadača. Odbrana Holandije je protiv Portugala pokazala sve slabosti, a upadalo je u oči kako nedostaje saradnja odbrambene linije, veznog reda i napadača. Kao da se mrze!

Pitanje je šta će se dogoditi sa selektorom Bertom van Marvijkom, koji je nedavno produžio ugovor do 2016. godine.

Čovjek koji je odveo "Oranje" do finala Svjetskog prvenstva sada je pod udarom javnosti. Holandija je eliminisana iz grupne faze takmičenja na EP prvi put poslije 1980. godine.

Zet Van Marvijka, vezni fudbaler holandskog tima Mark van Bomel, kritikovao je selektora rekavši da su neki njegovi izbori "upitni". Međutim, Vesli Snajder je stao u odbranu selektora.

"Da li Van Marvijk treba da ostane? Zašto ne? Ja kažem da! Prije dve godine, na Mundijalu, sve je funkcionisalo odlično. Ovog puta nije, ali i dalje smatram da je on budućnost ove reprezentacije", rekao je fudbaler Intera.

Poslije poraza od Portugala i ujedno eliminacije sa EP, Van Marvijk nije želio da govori o tome da li će ostati selektor.

"Naravno da je ovo veliki udarac za nas. U sve tri utakmice počeli smo dobro, ali nismo izdržali. Nismo stvarali šanse na ovom turniru, a sa druge strane, olako smo puštali protivnicima da nam prijete i potom smo primali golove. Prvi meč protiv Danske je bio vrlo važan. Poslije njega izgubili smo sigurnost. Ne razmišljam sada o svojoj budućnosti. Poslije ovakvog meča to mi nije na pameti", rekao je Van Marvijk.

Holandska javnost kritikovala je Van Marvijka zbog toga što nije počinjao sa Rafaelom van der Vartom i Klasom Janom Huntelarom u prva dva meča. A tokom meča protiv Njemačke, kada je izlazo iz igre, Arjan Roben je pokazao nezadovoljstvo, izašavši iz igre na drugoj strani terena.

"Jednostavno je - nismo bili dovoljno dobri. Ono što smo prikazali je bilo više nego siromašno. Protiv Portugala smo počeli dobro, ali onda smo stali, a protivnik je bio sve bolji", rekao je Van der Vart.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC