• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Rad, red i disciplina

"Parni valjak" na Tari hvata zalet za novu sezonu. Radiši Iliću sve kao nekada, Miljković voli Vermezovu disciplinu.

 PARTIZAN: Rad, red i disciplina Izvor: MONDO

Partizan puni baterije na Tari.

Bazični dio priprema većini igrača srpskog šampiona teško pada, ali su svi svjesni da se na Tari stvara osnova na kondicionom planu, koja će im kasnije mnogo značiti u Sloveniji, a potom i u prvim evropskim utakmicama u sezoni.

Jedan od igrača sa najdužim stažom u Partizanu je Radiša Ilić. Golman crno-bijelih, za razliku od mnogih saigrača, ima iskustva rada na sprskoj planinskoj ljepotici. U svom prvom petogodišnjem mandatu u Humskoj svaki ljetnji ciklus priprema počinjao je upravo u hotelu "Omorika".

"Sale (Ilić), Zvone (Vukić) i ja samo prošli sve ovo na Tari. Mi znamo kako funkcionišu pripreme ovdje, znamo sve staze, teren, ljude... Objašnjavamo mlađima koji lagano ulaze u ritam", počeo je ljubimac Grobara.

Ilić ne vidi veliku razliku u radu kada uporedi ovu i prethodne godine.

"Otprilike ista priča, rad sa Darkom Belojevićem ponavlja se sada i meni to odgovara. Tada smo imali dosta uspjeha, a sada očekujem da će biti još bolje. U klub su se vratili veliki profesionalci i dobri ljudi. Od njih očekujemo da donesu dosta dobrih stvari, a mi ćemo se truditi da dio, koji je do nas igrača, ispunimo 100 odsto", pozitivno razmišlja Ilić.

Konkurencija među golmanima Partizana je veoma jaka. Vladimir Stojković se i ove godine nameće kao "jedinica", a njemu uz rame su Ilić, Nikola Petrović i Živko Živković.

"I Pera i Žile su pokazali da su velika perspektiva Partizana. Njih čekamo za budućnost, Stojke je prva opacija. Uvjeren sam da sva četvorica možemo da odradimo posao na pravi način".

Radiša Ilić ima 35 godina i polako mu se bliži kraj igračke karijere. Za njega ne postoji dilema čime će da se bavi kada "okači kopačke o klin".

"Sebe vidim kao trenera golmana. Možda za početak sa mlađima, a kasnije sa seniorima, jer je za rad sa njima potrebno veće iskustvo".

I Aleksandar Miljković je već jednom bio na pripremama na Tari.

"Bio sam na Tari prije četiri godine sa Slavišom Jokanovićem. Teško će nam biti ovih 12 dana - treninzi, pogotovo oni prije podne, neće biti laki. Ono što uradimo na Tari to nam je za naredni period, tako da moramo što bolje da odradimo ovaj prvi dio priprema", objašnjava Miljković.

Desni bek crno-bijelih nije imao prilike da radi sa Vladimirom Vermezovićem.

"Do sada nisam bio upoznat sa radom novog trenera. Ali, odmah je uveo disciplinu što je odlično. Radi se o ozbiljnom treneru i mislim da ćemo dosta napraviti sa njim", dodao je fudbaler Partizana, koji bi već ovog ljeta mogao da napusti Humsku.

"Ne obazirem se previše na to. Trenutno sam sa Partizanom, radim maksimalno, borim se u zdravoj i jakoj konkurenciji, šta bude biće. Kada stignu ponude pričaćemo i razmišljati o tome", podvukao je Miljković i otkrio da bi najviše volio da karijeru nastavi u Italiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC