• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilić odlazi ponosan: Sudiji ništa ne zamjeram

Slaven Bilić je vodio hrvatsku reprezentaciju posljednji put protiv Španije. Odlazi, kaže, ponosan. Nastavlja rad u ruskoj Lokomotivi.

 Bilić odlazi ponosan: Sudiji ništa ne zamjeram  Izvor: MONDO

Hrvatska se oprostila od Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, a ujedno se oprostila i od Slavena Bilića.

Bilić se povlači sa klupe "kockastih", rad će nastaviti u moskovskoj Lokomotivi.

U posljednjem obraćanju novinarima u svojstvu selektora hrvatske fudbalske reprezentacije, Bilić je rekao da odlazi ponosan, iako je nesrećan i tužan, kaže, jer je želio da tim koji vodi prođe grupu i osvoji EP!

"Sa ovim momcima smo napravili maksimalno što smo mogli. Ali, ne mogu da se otmem utisku da se ova reprezentacija jednog dana može vratiti i sa medaljom. Ne znam, evo pogledajte Njemačku. Imaju 1:1 s Dancima i onaj im se onaj jedan ukaže pred Nojerom i ne da gol. E sad, da li je to kvalitet, sreća... Pokazali smo da smo kvalitetna ekipa, evo, pokazali smo i da se bunkerom možemo braniti. Sve je to plod mukotrpnog rada", rekao je Bilić.

"Došli smo da osvojimo EP i na kraju smo pokazali da to i nije tako nerealno. Nismo uspjeli da prođemo grupu i zato sam duboko nesrećan", dodao je odlazeći hrvatski selektor.

Hrvatska javnost je ljuta na sudiju Volfganga Štarka. Smatra da je oštetio Hrvate, nesvirajući penal nad Vedranom Ćorlukom, a i zato što je priznao gol Špancima, za koji vjeruje da je postignut iz ofsajda. Sve je to koštalo Hrvate neodlaska u četvrtfinale.

"Ne zamjeram sudiji ništa. Vidio sam sporne situacije, ofsajd Španaca i penal nad Ćorlukom, ali gledajte...i on je čovjek. Nekad se dogodi da i sudija pogriješi, ne krivim ga. Ne vjerujem u urote protiv nas. Ne želim da vjerujem u to", rekao je Bilić.

Možda bi Hrvati sada "drugu pjesmu pjevali" da Ivan Rakitić nije promašio šansu utakmice. Tačnije, Iker Kasiljas mu je skinuo zicer.

Ni Rakitiću Bilić ništa ne zamjera. Štaviše, rekao je da bi sa njim išao u rat, jer je fajter!

"Mi smo tu šansu zaslužili jer smo iznenadili Špance, ali Iker ih je spasio i zbog toga je proglašen najboljim igračem utakmice. Da je Raketa pogodio bilo gde drugdje bio bi gol...On je kao igrač strašno napredovao, postao je snažna karika u reprezentaciji. Sa njim bih išao u rat, pravi je fajter", rekao je Bilić.

Upitan kakva je razlika od eliminacije sa EP 1996. godine, kada je bio igrač i sada, Bilić je odgovorio da je mnogo teže i odgovornije biti trener.

"Te 1996. godine protiv Njemačke sam plakao jedini put. Tek poslije smo shvatili da možemo. Sada sam ponosan. Nedostajalo je sreće", rekao je Bilić.

A da li će se vratiti na selektorsku klubu?

"Nijedan posao nije merljiv sa ovim. Ovo je najponosniji posao. Ipak, ne vjerujem da ću ikada opet imati toliko energije. Kao selektor previše sam se trošio na neke spoljne faktore. Molim vas da sljedećeg selektora poštedite tih stvari", rekao je Slaven Bilić.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC