• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koroman: Efikasnija Zvezda je zabluda

Ognjen Koroman jedan je od retkih, ako ne i jedini fudbaler u zemlji, koji kaže ono što misli, makar mu se to obilo o glavu kasnije.

 Koroman: Efikasnija Zvezda je zabluda Izvor: MONDO

Fraze koristi isključivo kada je ironičan i nezadovoljan nekim stvarima.

U jednom trentku, uoči početka zimskog prelaznog roka bio je blizu odlaska u Lil. Ipak, odlučio je da ostane na "Marakani" do leta, jer je dobio uverenje Uprave da će se klub dobro pojačati na zimu, kako bi potera za Partizanom mogla da počne u februaru.

Od te priče, ostvario se samo transfer mladog Makedonca Ivana Tričkovskog, što je naljutilo krilnog napadača Zvezde i povremenog reprezentativca.

"Makedonac je talenat, međutim, ne treba bežati od činjenice koja je očigledna da tim nije pojačan. Nema Aleksandar Janković čarobni štapić, niti ovaj tim može mnogo bolje na proleće. Svako ko očekuje spektakularniju, efikasniju, lepršaviju Zvezdu je u - zabludi!", bez dlake na jeziku poručuje Koroman iz Izraela, gde se tim trenutno nalazi u sklopu priprema za nastavak sezone.

"I dalje ćemo imati problema sa realizacijom. Nerealno je očekivati da igramo mnogo bolje, brže. Jednostavno, to je u ovom trenutku naša realnost, svidelo se nekom ili ne."

Sve to navelo je Ognjena Koromana na pomisao da već sada napusti klub. Ipak, to će se dogoditi najverovatnije u junu.

"Pričao sam pre nekoliko dana sa Markom Miškovićem i dogovorili smo se da ostanem do leta. Imao sam dve izuzetno konkretne ponude koje su se u međuvremenu izjalovile, ali postoji još jedna koja će biti aktuelna i u junu", otkriva Koroman.

"U godinama sam kada moram da razmišljam o budućnosti i nadam se da će mi klub izaći u susret. Moja motivacija dok igram za Crvenu zvezdu nikad neće biti sporna."

Koromana nije zabrinula samo nemogućnost Uprave Crvene zvezde da dovede Kačara, Despotovića, Prinsa, pa i Ninkova i Blažića, koji su i dalje u Čukaričkom... O brojnim promocijama fudbalera u Humskoj može da se pročita i u Tel Avivu.

"Partizan je igrao dobro tokom jeseni, pa je opet u ovom prelaznom roku doveo nekoliko fudbalera. Jasno je da rukovodstvo Partizana bolje reaguje. Znam da je Vještica igrač reprezentativnog kalibra, bio nuđen Crvenoj zvezdi, a ipak je završio u Humskoj", kaže Koroman.

Da li sve to znači da se Koroman odrekao borbe za odbranu duple krune?

"Partizan ima dobru prednost i zbog učinka tokom jeseni, kao i zbog pojačanja koja je doveo. U minusu smo na poziciji štopera, jer osim Gaja i Tutorića nemamo igrača koji može da odigra na visokom nivou, a uz to imamo problem špica", priznaje nekadašnji fudbaler Portsmuta, Tereka, Krila Sovjetov, OFK Beograda...

"To je nešto što svako vidi, a ja ne mogu da prećutim, svidelo se to nekom ili ne", zaključio je Koroman.

On je nezadovoljan i odlukom Miroslava Djukića da u reprezentaciju ne pozove nijednog fudbalera Crvene zvezde.

"Razočaran sam, to je katastrofa za Crvenu zvezdu. Neko se igra sa ugledom kluba, a meni je nejasno zašto se neko na "Marakani" nije oglasio i zvanično. Po mom mišljenju klub bi trebalo u takvim situacijama da reaguje energičnije. Eto, na kraju imamo samo masera u nacionalnom timu", čudi se Koroman.

"Trebalo je da budu pozvani prvenstveno Milijaš, Tutorić, Basta i Milovanović. Da se razumemo, nemam ništa lično protiv Đukića, ali mi je neshvatljivo da niko iz Crvene zvezde ne zaslužuje da se nađe na spisku."

Najglasniji u osporavanju izbora Miroslava Djukića potsećaju da, pored toga što nema nikoga iz Zvezde, ima mesta i za Nemanju Rnića, koji nije standardan u Partizanu.

"Žao mi je dečka. Pravi je momak i dobar fudbaler, a u startu su se svi okomili na njega. Ne treba praviti zid oko njega, pre nego što je odigrao minut za reprezentaciju."

"Kod nas je sve naopako. Kad me nije bilo nigde, bio sam u reprezentaciji. Sada kad igram u životnoj formi sklonjen sam bez reči. Uvažavam predsednika Terzića kao fudbalskog radnika i ne tražim zahvalnicu, ali mislim da bi komunikacija morala da bude na višem nivou. To su osetili i Duljaj i Krstajić", uporedjuje Koroman.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC