• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Kad jednom popustimo...

Predsjednik UEFA smatra da bi uvođenje "sokolovog oka" ili čipovane lopte bilo početak beskrajnog niza tehnoloških inovacija u fudbalu.

 Platini: Kad jednom popustimo... Izvor: MONDO

Dok je prvi čovjek FIFA Sep Blater podigao obje ruke za uvođenje nekog od sistema koji bi nedvosmisleno pokazivali da li je lopta prešla gol-liniju, njegov kolega iz evropske "kuće fudbala" i dalje stoji na braniku "humanosti" u fudbalu.

Platini, kao veliki pobornik držanja pomoćnih sudija na gol-aut linijama (upravo jedan od njih je previdio pogodak Marka Devića, kojim bi Ukrajina izjednačila protiv Engleske u meču odluke za plasman u četvrtfinale), odlučno se protivi uvođenju tehnologije.

"Ako na taj način počnemo da određujemo da li je bio gol ili nije, tehnologija će nam zatrebati i za igranje rukom, ofsajd pozicije i tako u nedogled. Proces nikada neće biti zaustavljen i to je razlog zbog kojeg sam ja protiv", jasan je Platini.

Šef evropskih sudija Pjerluiđi Kolina priznao je grešku svojih kolega, ali je istakao da ne želi da svaljuje krivicu na Mađara Viktora Kasaija i njegove pomoćnike.

"Sudije su ljudi, a ljudi griješe. Volio bih da se to nije dogodilo, ali treba istaći i da je to jedina velika greška tokom tri sezone Lige šampiona, dvije sezone Lige Evrope i 24 utakmice Evropskog prvenstva".

Fudbalska verzija "sokolovog oka", ili lopta sa ugrađenim čipom, mogli bi da budu isprobani krajem godine na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC