• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Svako dijete ima pravo na jednaku šansu

Napadač Mančester sitija u svojstvu ambasadora UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu posjetio je obdanište u Jajcu i osnovne škole u Jajcu i Gornjem Vakufu.

 Džeko: Svako dijete ima pravo na jednaku šansu Izvor: MONDO

Centarfor BiH je učestvovao u zajedničkim aktivnostima škola koje rade po bošnjačkom i hrvatskom planu i programu. Glavne poruke koje je Edin prenio djeci odnose se na promosivanje pozitivnih vrijednosti, učenje o poštovanju različitosti i saradnji između mladih ljudi.

"Pozitivni duh u Bosni i Hercegovini je uglavnom stvoren zahvaljujući mladim ljudima. Ponosan sam što me vide kao uzor jer je moj uspjeh rezultat truda, tolerancije i solidarnosti sa onima kojma je potrebna podrška i koji su često nevidljivi", rekao je Edin Džeko u pripremi za posjetu djeci u Jajcu i Gornjem Vakufu/Uskoplju što je i ponovio djeci koja su ga u velikom broju dočekala skandirajući njegovo ime,
prenosi zvanični sajt "edindzeko.ba".

S obzirom na njegov pozitivan imidž i uvažavanje i među odraslima, Edin Džeko pozvao je roditelje i lokalne zajednice da osiguraju mogućnosti za rano učenje za svako dijete. Njegova posjeta obdaništu u Jajcu takođe će najaviti skori početak UNICEF-ovog programa za predškolsko obrazovanje za djecu iz ruralnih područja i romskih zajednica.

"Nadam se da će svako dijete u mojoj državi imati najbolje prilike za najbolji početak u životu, bez obzira na njihove sposobnosti, socio-ekonomski status ili etničko porijeklo. Pozivam lokalne zajednice da uče od dobrih primjera i da daju prioritet ranom učenju kako bi promijenili trenutnu situaciju gdje oko 90% djece nema pristupa predškolskom obrazovanju", dodao je Džeko.

Predstavnica UNICEF-a u BiH Florens Bauer je naglasila kako cijeni Džekin angažman u promovisanju vrijednosti koje dijeli sa UNICEF-om.

"Zajedno sa Edinom Džekom, UNICEF je predan promovisanju dječijih prava. U aktuelnom kontekstu globalne krize i zajedničke zabrinutosti za socio-ekonomsku situaciju, bitno je da nam djeca budu prioritet i da se pobrinemo da njihova dobrobit ne bude ugrožena",
Izjavila je Bauer.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC