• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Buđenje, svi na trening!

Bunovni od neplanirano dugog putovanja od Beograda do Rogle fudbaleri Crvene zvezde nisu dobili poštedu već narednog jutra, u subotu. Naprotiv...

 ZVEZDA: Buđenje, svi na trening!  Izvor: MONDO

Poslije doručka, trener Robert Prosinečki izveo je ekipu na prvi trening od dolaska u Sloveniju, tokom kojeg je glavnu riječ vodio kondicioni trener Radivoje Radaković. On je trening u trajanju od sat vremena osmislio tako da u što većoj mjeri opusti fudbalere, "otvori" im pluća i adaptira na potpuno drugačije uslove od onih koje su crveno-bijeli ostavili u Beogradu.

Posao mu je bio utoliko teži, jer je ekspedicija Crvene zvezde dan ranije morala da mijenja autobus tokom samog puta. Iz Lastinog "dabl-dekera" iscurio freon u blizini Sremske Mitrovice, klima je prestala da radi i bus se u roku od nekoliko minuta pretvorio u pećnicu.

"Profesore nema više masti", šalili su se fudbaleri, obraćajući se treneru Radakoviću, koji je prije toga provjeravao ko je koliko kilograma viška donio sa kratkog ljetnjeg raspusta.

Jedini ko je uspijevao da spava u sauni na prvom spratu autobusa bio je Danijel Mihajlović. Ostali su se poskidali i pitali se: "Nećemo valjda ovako do Slovenije?"

Odlučeno je, ipak, da se zamijeni vozilo i poslije sat i po vremena "čekićanja" na benzinskoj pumpi u blizini Sremske Mitrovice, stvari su prepakovane i put je nastavljen. Ipak, crveno-bijeli na 1.517 metara popeli su se tek poslije ponoći, večerali na brzinu i otišli na počinak.

Jutro poslije, nisu bili baš orni za trening, a dodatno ih je ošamutio prorijeđeni planinski vazduh, jak vjetar i temperatura od svega 14 stepeni Celzijusovih, što je "ledara" u poređenju s beogradskih 37.

"Nismo slučajno došli na Roglu, već smo dolazili ovde da vidimo uslove. Od ranije smo znali da je sve sjajno, od terena, do teretane, dvorane, hotela, do nadmorske visine, temperature i klime. Prezadovoljni smo i trudićemo se da ovih deset dana maksimalno iskoristimo uslove koje imamo", izjavio je Robert Prosinečki.

U slovenačkom skijalištu, koje se ljeti transformiše u raj za bicikliste koji vole nepristupačne šumske terene, Crvena zvezda boraviće do 2. jula i u tom periodu, Prosinečki, Radaković i ostali članovi osvježenog stručnog štaba uradiće sve da ekipu spreme, prije svega, na fizičkom planu. Uporedo s očekivano teškim treninzima, biće odigrane i tri pripremne utakmice 25, 27. i 30. jula, a protivnici su Domžale (19.00), Olimpija (18.00) i Krško (satnica još nije određena).

Postoji mogućnost da bude odigrana i četvrta utakmica.

U "Hotelu Planja i Rogla" fudbaleri Zvezde imaju sve neophodne uslove da se adekvatno pripreme za sezonu velikih očekivanja (čitaj: moranja). Pored dva fudbalska terena, jednog sa prirodnom i jednog s vještačkom travom, atletskom stazom i mnoštvom trim staza u blizini, na raspolaganju je velika dvorana u kojoj su se svojevremeno pripremali i košarkaši reprezentacije Jugoslavije, teretana, gimnastička sala, sauna, đakuzi, bazen, pa i improvizovane "stijene", odnosno zidovi za slobodno penjanje.

Na prvom treningu, poslije dugog istezanja i zagrijavanja, Radaković je igračima napravio poligon na kojem se radilo naizmjenično sa medicinkama, loptama i niskim preponama. Cilj je bio da "izbije znoj", a pravi ispiti spremnosti crveno-bijele očekuju u narednim danima. Dva puta dnevno.

"Mnogo smo bolji sada nego pred neke prethodne pripreme, a to su pokazali i testovi koje smo radili prije polaska u Sloveniju, koji su bili baš teški. Došli smo na idealnu visinu i idelanu klimu, vjerujem da ćemo dosta toga postići za ovih deset dana, a tu su i tri utakmice. Ipak, mimo toga što ću vidjeti na njima, meni su trenutno najvažniji treninzi i ispunjenje plana koji smo zacrtali", istakao je Prosinečki.

(Izvještač MONDA sa Rogle Nikola Janković, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC