• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zainteresovanima za Lazovića rok 10 dana

Prema saznanjima MONDA, ako u narednih desetak dana neki klub ponudi za Darka Lazovića lijepu cifru, onda će ga Zvezda prodati.

 Zainteresovanima za Lazovića rok 10 dana Izvor: MONDO

Jedan od najboljih i za, fudbalsko tržište, najinteresantijih fudbalera Crvene zvezde Darko Lazović je pred raskrsnicom.

Moguće je da će ovog ljeta napustiti Crvenu zvezdu, ali je isto tako moguće i da će ostati. U svakom slučaju, Lazović je na pripremama sa ekipom u Sloveniji i kaže da ima želju da ostane, ali i da klub odlučuje o njegovom eventualnom transferu.

Prema informacijama do kojih je MONDO došao, ukoliko u narednih desetak dana pred Crvenu zvezdu bude stavljena konkretna ponuda od pet ili više miliona evra za najboljeg igrača, onda će on biti prodat i neće biti ni povoda da se produžava ugovor.

U suprotnom, dvije strane (Zvezda i Lazović) bi trebalo da "šarnu" papir, uz dodatne konsulatcije oko visine primanja i uloge u timu (kapiten ili ne) i tada bi bilo sasvim izvjesno da će reprezentativac Srbije biti predvodnik tima u narednoj sezoni.

Lazović je na pripremama sa Crvenom zvezdom na Rogli i trenira, kao da se ništa ne događa. Prema njegovim riječima, ništa se "strašno" i ne događa. Njemu nije rečeno da Crvena zvezda ima konkretnu i ozbiljnu ponudu za njega.

"Što se tiče ponuda, to je na klubu da odluči. Ja imam želju da ostanem", rekao je Lazović poslije prvog treninga od dolaska na Roglu.

Ako se dogodi da ostaneš?

"Ništa strašno, naprotiv...", slegao je ramenima Lazović, koji je prvobitno pristao da produži ugovor i ostane u klubu do kraja sljedeće sezone.

"Ako ostanem, biću srećan. Ne razmišljam trenutno uopšte o tome da ću otići. Ako se u međuvremenu dogodi odgovarajuća ponuda, otići ću, ali klub je taj koji odlučuje, ne ja. Koliko ja znam, ništa još nije stiglo... Kako oni budu odlučili, tako će biti", istakao je Lazović da se on u svemu malo pita.

Hoće li za tebe postojati problem sa motivacijom pred četvrtu sezonu u crveno-bijelom?

"Naravno da neće. Nema razloga da bude problema u vezi sa motivacijom. Jesam tri godine ovde, ali u Crvenoj zvezdi nikada ne smije da nedostaje motivacije za rad. To je najveći klub na ovim prostorima, iza njega je armija navijača i nedostatak motivacije ne dolazi u obzir", izričit je Lazović.

Njemu aktuelni ugovor ističe 2013. godine i on bi narednog ljeta otišao kao slobodan igrač, bez obeštećenja. Stoga, čelnici Crvene zvezde ponudili su mu novi ugovor, koji je trebalo da bude potpisan po završetku Lazovićevog odmora, odnosno pred odlazak na Roglu, ali se to za sada još nije dogodilo.

U medijima se prethodnih dana naširoko pisalo o navodnoj ponudi Red Bul Salcburga u visini od pet miliona evra za Lazovića, ali i tome da klub uporedo pregovara sa Pari Sen-Žermenom i Zenitom iz Sankt Peterburga. To bi moglo da dovede samo do skoka Lazovićeve cijene, što bi donekle bio podvig ako se uzme u obzir kratkoročnost njegovog aktuelnog ugovora.

Lazović će do daljeg trenirati sa Zvezdom i čekati rješenje situacije u kojoj on, ipak, nema posljednju riječ. Mladi Čačanin zato trudi se da bude koncentrisan na treninge, koliko god je to moguće.

"Prvi utisci su lijepi i sigurno je da će nam prijati ovo vrijeme, jer je dosta hladnije nego u Srbiji. Razmišljamo samo kako da se što bolje pripremimo".

Da li je mjesec dana, koliko je ostalo do starta kvalifikacija za Ligu Evrope, dovoljan period za to?

"Mislim da jeste dovoljno... Ovde prvo kondicija, a potom brušenje forme na Zlatiboru. Moramo mnogo bolje da uđemo i u kvalifikacije i u prvenstvo nego prošle godine. Pouke smo izvukli", rekao je Lazović, koji je ponovio da iz Zvezde želi da ode sa osvojenom titulom prvaka Srbije.

(Izvještač MONDA sa Rogle, Nikola Janković - foto: FK Zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC