• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović "mrzio fudbal" zbog Artmedije!

Trener Partizana poslije sedam godina se osvrnuo na tužno veče u Humskoj 1, kada su crno-bijeli ostali bez plasmana u Ligu šampiona.

 Vermezović "mrzio fudbal" zbog Artmedije!  Izvor: MONDO

Mnogi navijači Partizana proteklih godina su se pitali kojim bi stazama klub koračao, da je avgusta 2005. osiguran nastup u Ligi šampiona.

Bio bi to drugi ulazak u elitu za tri sezone - pored plasmana u osminu finala Kupa UEFA - šansa da se zaradi veliki novac, stekne iskustvo i dodatno popravi renome...

Međutim, Pjer Boja promašio je ključni udarac sa 11 metara, a nakon njega ni Nenad Brnović nije uspio da pogodi mrežu.

"Poslije te utakmice sam počeo da mrzim fudbal, jer mi nije vratio za uloženu energiju, znanje i posvećenost. Izbačeni smo na pragu Lige šampiona, a da nismo primili gol u kvalifikacijama. Bili smo u naletu i ko zna dokle bismo dogurali", rekao je Vermezović za "Sportski žurnal".

Nakon toga, uslijedio je krah. Poraz od OFK Beograda u prvenstvenom meču, uskoro i eliminacija od Makabija iz Petah Tikve, poslije pobjede od 2:0 u gostima!

Vermezović je odlučio da ode iz Partizana, a naslijedio ga je Jirgen Reber. Crvena zvezda iskoristila je rasulo u taboru "vječitog rivala" da osvoji dve uzastopne "duple krune"...

"Otišao sam jer nisam mogao da prihvatim da moj tim kao domaćin pretrpi poraz rezultatom 5:2. Nisam morao da podnesem ostavku, pojedinci su me čak ubjeđivali da ostanem, ali bilo me je sramota i povukao sam se".

Novi-stari šef struke crno-bijelih ističe da nijednog trenutka nije razmišljao na temu regularnosti tog revanša.

"Bio je to loš dan kompletne ekipe. Ako bih sumnjao na igrače, pljunuo bih na naš dvogodišnji plodonosan rad, a to mi ne pada na pamet", ističe Vermezović.

Partizan će pod njegovim vođstvom narednog mjeseca krenuti u još jednu evropsku avanturu. Ime prvog protivnika saznaće u ponedjeljak, nešto poslije 12 časova, kada je na programu žrijeb u Nionu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC