• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Prisjela im lopta

Nakon što su se u subotu izigrali lopte na dva gola, fudbaleri Crvene zvezde u nedjelju ujutru nisu je vidjeli. Vidjeli su samo mjerač pulsa.

 ZVEZDA: Prisjela im lopta  Izvor: MONDO

Čim su u subotu popodne najveći dio treninga odradili sa loptom, uz to i igrali na dva gola već na startu priprema, fudbaleri Crvene zvezde slutili su da nešto nije u redu.

Stručni štab nije želio da preforsira igrače prvog dana po dolasku na Roglu, ali drugo jutro donelo je ono što se obično podrazumijeva pod frazom "bazične pripreme".

"Nije teško, ali nije ni lako..." , dobacio je Kadu Mendeš, jedan iz grupe igrača koji su dobili pohvale za nivo fizičke spremnosti koji su "donijeli" na pripreme.

"Trči Kadu! Hoćeš da igraš? E, pa trči onda..." , dobacivao je sa osmijehom trener Robert Prosinečki omalenom Brazilcu, dok je u svojoj grupi istrčavao dionice.

U nedjelju ujutru - zagrijavanje, ševa, vježbe koordinacije koje su se najviše dopale Kaduu i Evandru, zbog ritma koji podsjeća na sambu i onda - dionice. Do besvijesti.

"Hajde, Lazoooo... Još malo! Znam da je teško, 'ajde!" , hrabrio je trener Darka Lazovića.

"Nećete umrijeti od ovoga...", dobacio je Prosinečki jednoj od grupa.

"Ja hoću..." , odgovorio mu je Lazović.

"Onda umri, da bar znamo šta je s tobom", sa osmijehom ga je pecnuo Prosinečki.

Nisu svi igrači stavljeni na iste muke danas na prijepodnevnom treningu i to je ono na čemu kondicioni trener Radivoje Radaković insistira. Shodno nivou trenutne pripreme, ali i akumulacije umora kod reprezentativaca sa skraćenim odmorom od kraja Superlige, igrači su bili podijeljeni u grupe i radili su različitim intenzitetom.

Trenutno, najspremnije djeluje Miloš Dimitrijević.

"Jeste li vidjeli kakav je Čava? Kao 'sajla' je došao..." , pitao je Radaković saradnike.

"Bravo, Čavo, bravo! Jao, da si stalno ovakav bio..." , obratio mu se Prosinečki.

Generalno, u Crvenoj zvezdi prezadovoljni su u kakvom su stanju igrači (bar najveći deo njih) došli na početak priprema. Rezultati ispitivanja iz Beograda ukazuju na to da je kod velike većine ostvaren napredak u odnosu na prethodne pripreme, a Radaković je prokomentarisao i da su pojedinci "previše spremni za ovaj period priprema".

Njemu najveći problem predstavlja to što nisu svi jednako odmarali od kraja Superlige. Svakom igraču se zapisuje puls poslije svake vježbe, tako da Radaković i doktor Purić imaju pun uvid u pojedinačno stanje. Tako se i određuju grupe u kojima se rade najteže vježbe.

"Napumpajte pluća, biće vam potrebno", viknuo je Prosinečki pred posljednju turu deonica, nakon čega je uslijedilo istezanje i povratak u sobe.

(Izvještač MONDA sa Rogle, Nikola Janković, foto: Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC