• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Razvode" se Zvezda i Borha

Borhinim menadžerima ponuđen sporazumni raskid ugovora. Isto se radi i u slučaju Pašeka. Postoje nagovještaji da će Lazović ostati...

 "Razvode" se Zvezda i Borha Izvor: MONDO

Kristijan Borha, svi su izgledi, od ponedjeljka ili utorka neće biti više fudbaler Crvene zvezde.

Njegovoj menadžerskoj agenciji poslat je prijedlog za sporazumni raskid ugovora, šest mjeseci prije isteka pozajmice, po kojem se Crvena zvezda obavezala da u najkraćem roku isplati Kolumbijcu zaostale zarade i da od tog trenutka nema nikakve obaveze prema njemu.

To bi trebalo da bude kraj sage oko odlaska/ostanka snažnog centarfora, koji je u klub došao prije godinu i po dana i koji se ovog ljeta "vezao u čvor" zbog prirode svog ugovora sa Zvezdom, odnosno matičnim klubom iz Brazila, Kaijas do Sul.

Već smo pisali o tome da je Borha isprva namjeravao da se vrati u Kaijas i potom potraži transfer iz tog kluba, pa kada je to propalo, da je namjeravao da se vrati u Beograd, ali... Crvena zvezda je ostala čvrsto pri stavu da u svom pogonu ne želi da ima, kako generalni sekretar kluba Đorđe Stefanović kaže, "nekomercijalne igrače".

Pod tim terminom, Stefanović podrazumijeva igrače na kratkoročnim pozajmicama, kao što je bio Uroš Ćosić, a u međuvremenu postao i Borha, odnosno na one koji nisu mogli da dostignu željeni nivo forme i kvaliteta, a opterećuju klupski budžet. Tu Stefanović misli na Vinisijusa Pašeka.

Uporedo s Borhom, Zvezda radi i na raskidu ugovora sa Pašekom, ali je taj posao znatno komplikovaniji, jer je Pašeko 100 odsto igrač Crvene zvezde.

Borha je za godinu i po dana postigao 17 golova na 54 utakmice u Crvenoj zvezdi, dok je Pašeko poslije teške povrede prošlog ljeta na pripremama u Austriji zabilježio tek nekoliko minuta u igri prošlog proljeća.

Crvenu zvezdu bi otkup Borhinog ugovora u cjelosti koštao 650.000 evra, što je u Ljutice Bogdana ocijenjeno kao previše.



Kapiten Nikola Mikić i dalje radi na pripremema i čeka vijesti iz Rusije, vezane za potencijalni transfer u Rostov, koji trenira Miodrag "Grof" Božović.

Slična je situacija i sa Darkom Lazovićem, vjerovatno budućim kapitenom, pod uslovom da se ne realizuje njegov potencijalni transfer u Salcburg, Pari Sjen Žermen, Zenit ili gdje već. Lazović trenira normalno i trudi se da ne razmišlja previše o napisima u medijima da je "već prodat".

MONDU je u Crvenoj zvezdi potvrđeno da je i dalje sve daleko od "već prodat", kao i da postoji realna mogućnost da najbolji igrač Superlige, uprkos visokoj cijeni koju je dostigao, ostane još godinu dana.

U tom slučaju, Lazović i Zvezda trebalo bi da se dogovore o produžetku saradnje, a klub je još ranije pred svog napadača stavio predlog novog ugovora.

Daleko veće izglede za odlazak ovog leta ima nesuđena zvezda tima, Filip Janković, koji je zbog konstantne tenzije vezane za njegov status ostavljen u Beogradu da trenira sa kadetima.

Janković, to je već dobro poznato, ima klauzulu u ugovoru da može da ode u bilo koji klub koji izbroji tri miliona evra i u Zvezdi ne kriju da bi prihvatili takav scenario već ovog ljeta.

Ipak, povodom navoda u pojedinim medijima da je Crvena zvezda na konto budućeg transfera Jankovića, podigla kredit od milion evra i da će ga otplatiti kada bude uzela obeštećenje za vunderkinda, Stefanović je za MONDO rekao:

"To je apsolutno netačno. Prvo, netačno je da smo uopšte podigli kredit, a potom i to da je on odobren na osnovu neke buduće prodaje našeg fudbalera Jankovića".

Priče o odlascima igrača Zvezde tu bi trebalo da se završe, uz podsjećanje da pojedini stariji igrači poput Kadua Mendeša, Miloša Dimitrijevića i Bobana Bajkovića, imaju dozvolu da napuste klub u slučaju "zadovoljavajuće" ponude.

"Zadovoljavajuće" bi moralo da pređe u "nepristojno" da bi dozvolu za odlazak dobili Lazović ili Srđan Mijailović, s tim da njih dvojica još nisu produžili ugovore.

Kada su dolasci u pitanju - nema nikakve dileme da poslije (ne)očekivanog odlaska Duška Tošića, drugog za deset mjeseci, u Zvezdi moraju hitno da nađu kvalitetnog štopera. U medijima je moglo da se pročita dosta toga, da Zvezda juri Aleksandra Lukovića (po ko zna koji put), da se razgovaralo sa Milanom Stepanovim, kao i da "stiže štoper iz Španije".

MONDU je na Rogli potvrđeno da se intenzivno radi na dovođenju centralnog defanzivca, da je više imena u opticaju, ali da nijedno potencijalno pojačanje nije iz Srbije.

Priču o imenima trener/sportski direktor Robert Prosinečki ne želi ni da načinje u javnosti, jer to trenutno nije u interesu kluba.

(Izvještač MONDA sa Rogle, Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC