• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović: Ne sumnjam da stiže dobar štoper

Nikola Maksimović kaže da će biti teško bez Duška Tošića u zadnjoj liniji, ali ne sumnja da će doći kvalitetan fudbaler.

 Maksimović: Ne sumnjam da stiže dobar štoper  Izvor: MONDO

Štoperski tandem Crvene zvezde iz prošlog proljeća presječen je na dva dijela odlukom Duška Tošića da iskoristi klauzulu u svom ugovoru i drugi put za deset mjeseci napusti klub.

Ostao je Nikola Maksimović, koji je uz Tošića za kratko vrijeme stekao i status reprezentativca Srbije. Dok trenira na Rogli, Maksimović takođe prati spekulacije oko toga ko će pojačati odbranu crveno-belih, odnosno ko će mu biti novi partner naredne sezone.

"Ostao sam bez Tošića u tandemu. Biće teško, jer ko god da dođe na njegovu poziciju, biće nam potrebno vrijeme da se uigramo. S njim je to dosta dobro bilo, odradili smo zajedno pripreme, odigrali dosta prijateljskih utakmica, a kasnije u prvenstvu se u potpunosti uigrali", kaže Maksimović, koji je uvjeren da će Zvezda izabrati pravo pojačanje.

"Ne mislim da će biti lako kada novi igrač dođe, ali ne sumnjam da će uprava pronaći pravo rješenje i da će naći adekvatnu zamjenu za Tošića".

Maksimović je jedan od igrača koji praktično nisu imali vremena za odmor ovog proljeća/ljeta. On je odmah poslije završne utakmice sezone otputovao na 20-dnevnu turneju sa reprezentacijom Srbije, gdje je odigrao dvije utakmice, a potom je imao desetak dana da napuni baterije i pripremi se za nove, teške i duge pripreme.

Uprkos svemu, ističe da mu je nastup u timu Siniše Mihajlovića mnogo značio i da će mu pomoći kada dođu bitne utakmice naredne sezone.

"Teško je čuvati takve igrače (reprezentativce Francuske i Švedske, prim. aut), ali poslije ove dvije utakmice u reprezentaciji poraslo mi je samopouzdanje i biće mi lakše na startu kvalifikacija za Ligu Evrope i potom prvenstvo", ocijenio je Maksimović, koji nešto lakše podnosi uvodne treninge na Rogli, iz prostog razloga što je imao znatno manju pauzu od igrača koji nisu imali reprezentativne obaveze.

"U ovoj fazi priprema treninzi nikad nisu laki. Možda je nama, koji smo igrali za reprezentaciju, malo lakše da to podnesemo, u odnosu na igrače koji su imali dugu pauzu. Kada ovo preguramo, biće mnogo lakše".

U ponedeljak u 12 časova je žrijeb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Nemam nikakve želje kada je u pitanju protivnik, mislim da smo favoriti koga god da izvučemo u ovoj fazi, a sreća neka nas posluži kada se bude odlučivalo o ulasku u grupe", rekao je Maksimović, koji je jasno postavio prioritete pred start sezone.

"Bio bih prezadovoljan sa 'duplom krunom', to je veliki rezultat, ali bio bih zadovoljan i da osvojimo samo titulu, koja već pet godina nije kod nas. To je jedini cilj koji bih zacrtao sebi na početku priprema, ali volio bih i da doguramo daleko u Ligi Evrope".

Maksimović je cimer sa bivšim saigračem iz Slobode, Filipom Kasalicom, dok se preko dana najviše druži sa Lukom Milivojevićem.

(Izveštač MONDA sa Rogle, Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC