• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ARGENTINA: Drama! Arsenal šampion

Tigre imao šansu da osvoji titulu, ali i da ispadne iz lige(!?). Titula prvaka Argentine pripala Arsenalu iz Sarandija.

 ARGENTINA: Drama! Arsenal šampion  Izvor: MONDO

Dramatična završnica argentinskog fudbalskog prvenstva pripala je Arsenalu iz Sarandija. Prva titula za taj klub u njegovoj istoriji, a osnovan je 1957. godine.

Tri kluba bila su u igri za šampionsku titulu: Arsenal, Tigre i slavna Boka juniors. Arsenal i Tigre su bili poravnati pred posljednje kolo, a nad ekipom Tigrea je, vjerovali ili ne, stajao i mač nad glavom, jer je istovremeno mogla da postane prvak Argentine, ali i da ispadne u Drugu ligu(!?).

Zvuči besmisleno i nelogično, ali takav je sistem takmičenja u Argentini. Naime, iz elitnog ranga se ispada na osnovu učinka u posljednje tri sezone, a šampion postaje klub koji je zabilježio najbolje rezultate u proteklih pola godine.

Tigre je na svom terenu dočekao Indipendijente, dok je Arsenal bio domaćin Atletiko Belgranu. Boka juniors je gostovala ekipi Ol bojs (All Boys).

Na poluvremenu je bilo jasno da Boka ispada iz trke za titulom. Gubila je 0:2, dok su Tigre i Arsenal bili poravnati - vodili su po 1:0 protiv svojih rivala.

Ali, Tigre je dopustio Indipendijenteu da da laka dva komada na početku drugog dijela i bio je u zaostatku (1:2). Arsenal je za to vrijeme držao prednost.

Tigre je potom uspio da izjednači iz penala, ali ne i da ponovo povede. Bilo je, doduše, malo vremena, ali je i bilo šansi za Tigre. Da je postigao gol i pobijedio 3:2 igrala bi se "majstorica" za odluku o šampionu Argentine, između Tigrea i Arsenala.

Ovako, Arsenal je postao prvak Argentine, zahvaljući golu Lisandra Lopeza (na slici). Ali, i Tigre može da bude zadovoljan, jer je ostao u eliti, odnosno izbjegao je ispadanje ili baraž za opstanak.

Bilo je zanimljivo gledati navijače i ekipu Arsenala koji su osluškivali kraj meča Tigre - Independijente, gdje se igralo pet, šest minuta sudijske nadoknade. Kada je sudija na tom meču svirao kraj, nastalo je neopisivo slavlje igrača i navijača Arsenala.

Arsenal - Belgrano 1:0
Tigre - Indipendijente 2:2
Ol bojs - Boka juniors 3:1

U najjaču argentinsku ligu vratila se River Plata, zahvaljujući francuskom veteranu Davidu Trezegeu.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC