• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Javor se osipa, novajlija pojačava

Nikola Vujadinović napustio Javor i prešao u Šturm. Donji Srem doveo trojicu igrača, uključujući Milka Novakovića iz Javora.

 PIJACA: Javor se osipa, novajlija pojačava Izvor: MONDO

Ivanjički Javor je u drugom dijelu protekle sezone igrao odlično. Obiore Odita, Rade Veljović, Nikola Vujadinović i ostali pokazali su da Javor umije da igra fudbal i da nije samo ekipa koja parkira autobus ispred svog gola i igra na kontre.

Javor je u proljetnom dijelu sezone 2011/12. igrao na gol više.

Ali, kako će Javor izgledati i igrati u nastupajućoj sezoni teško je reći. Prošlosezonski sastav je bitno okrnjen: otišli su Odita, Veljović, Vujadinović, Dejan Karan se vratio u Vojvodinu, a Milko Novaković prešao u redove novajlije - Donjeg Srema iz Pećinaca. Moguće je da će i Marko Momčilović napustiti klub iz Ivanjice, jer se za njega interesuje kragujevački Radnički.

Uz to, ni trenera još nema (poslije rastanka sa Aleksandrom Janjićem).

Vujadinović je novi štoper Šturma iz Graca. On je u Ivanjicu stigao iz Udinezea, a pošto mu je istekao ugovor sa italijanskim klubom, našao je novi inostrani angađman. Izabrao je Austriju.

"Posle mnogo seljakanja, drago mi je što sam se ponovo skrasio. Šturm je odličan klub sa velikim ambicijama. Dao sam prednost kolektivu iz Graca, verujem da nisam pogrešio", kaže 25-godišnji Vujadinović, koji je, inače, Zvezdino dete i mogao je da dođe u Ljutice Bogdana ovog leta bez obeštećenja.

Igrao je za Rad, crnogorsku Zetu, pirotski Radnički, sofijski CSKA, a potom za Udineze (išao je na pozajmice u rumunsku Unireu, škotski Aberdin), da bi stigao do Javora. Zanimljivo, iako je rođen u Beogradu, Vujadinović ima crnogorsko državljanstvo.

Osim Vujadinovića, Odite, Veljovića, Javor je napustio i Milko Novaković, koji je bio i igrač Vojvodine.

On će pojačati redove novog superligaša, Donjeg Srema iz Pećinaca. Došli su i dosadašnji desni bek Bežanije Marko Putičanin i vezista Mačve Marko Milutinović.

(MONDO - foto: FK Šturm)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC