• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Partizan na Malti ili u Andori

Partizan će se u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastati ili sa prvakom Malte La Valetom ili sa prvakom Andore Lusitansom.

 LŠ: Partizan na Malti ili u Andori Izvor: MONDO

Partizan je dobro prošao na žrijebu u Nionu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Za prvog protivnika u novoj sezoni dobio je pobjednika meča Valeta (Malta) - Lusitans (Andora).

Crno-bijeli će prvi meč igrati 17. ili 18. jula kao gosti, a revanš je na programu nedelju dana kasnije u Beogradu.

Prvaci Malte i Andore odigraće dvomeč prvog kola kvalifikacija 3/4. jula i 10/11.

Partizan je bio povlašćen na žrijebu pred koji je UEFA odredila podgrupe, pa su crno-bijeli za protivnika mogli da dobiju i bugarski Ludogorec, podgoričku Budućnost, Nefči iz Azerbejdžana, Šahtjor iz Kazahstana, Ulises iz Jermenije.

Dakle, ispunila se želja trenera Partizana Vladimira Vermezovića, koji je zbog puta i klime želio da izbjegne odlazak na istok, odnosno duele sa ekipama sa područja nekadašnjeg SSSR.

Valeta je najpopularniji klub na Malti. Ima 21 titulu prvaka, a pobjednik Kupa bila je 12 puta. Trener joj je Englez Mark Miler, a u sastavu ima dvojicu Brazilaca Denija i Vilijama, koji je svojevremeno igrao za Veronu.

Ipak, najpoznatiji igrač je Majk Misfud, nekada član Koventrija i Kajzerslauterna.

U svakom slučaju, Valeta je veliki favorit u dvomeču sa šampionom Andore.

Lusitans je osnovan 1999. godine i u prošloj sezoni se prvi put domogao trona u Andori. U sastavu ima anonimne Portugalce, Špance, Argentince, Brazilce i jednog Paragvajca.

Partizan se već sastajao sa predstavnicima Malte i Andore.

Još je u sećanju crno-bijelih poraz od Slijeme u predkvalifikacijama za Kup UEFA u sezoni 2000/01. Crno-bijeli su se obrukali na Malti (1:2), ali su u revanšu pobedili 4:1 i prošli dalje.

Tih duela sećaju se sadašnji igrači Vladimira Vermezovića, Radiša i Saša Ilić, Zvonimir Vukić, kao i sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković.

U gotovo identičnom sastavu ekipa iz Humske je sljedeće sezone startovala u Andori. Nije imala problema sa Santa Kolomom - 1:0, 7:1 u kvalifikacijama za Kup UEFA.

Prethodno, Partizan se sastajao sa Maltežanima u prvom kolu Kupa UEFA 1990/91. Kao gost je savladao Hibernijan 3:0, a u revanšu kod kuće 2:0.

Ukoliko srpski šampion sruši prvu prepreku igraće u trećem kolu kvalifikacija (31. jul/1. avgust i 7/8. avgust). Ima potencijalnog rivala crno-bijeli će saznati 20. jula, dakle, između dva meča drugog kola. I tada će Partizan biti povlašćen na žrijebu, a mogao bi da se sastane sa Šerifom, Debrecinom, Mariborom, Ventspilsom, Liberecom, Slakom, Helsinkijem...

Do grupne faze Lige šampiona moraće da eliminiše tri protivnika. Ukoliko ispadne u trećem kolu preseliće se u plej-of za Ligu Evrope, a ako stane u plej-ofu za Ligu šampiona, učestvovaće u grupnoj fazi Lige Evrope.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC