• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laković: Kazne za neodazivanje

Uskoro epilog "natezanja" oko četvorice omladinskih reprezentativaca iz redova Partizana.

 Laković: Kazne za neodazivanje Izvor: MONDO

Selektor U-19 reprezentacije Srbije Zoran Marić i direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela dobili su uverevanja Partizanovog rukovodstva da će pozvani igrači biti na raspolaganju za predstojeće Evropsko prvenstvo u Estoniji (3-15. jula).

U pitanju su Lazar Marković, Nikola Ninković i Nikola Aksentijević, koji su i prošle sezone bili prvotimci Partizana, odnosno napadač Aleksandar Mitrović, ovog leta prekomandovan iz Teleoptika.

"Siguran sam da će se svi pozvani igrači odazvati selektoru u naredna dva dana", rekao je gensek FSS Zoran Laković za "Sportski žurnal".

Partizan u utorak završava bazične pripreme na Tari i popodne kreće nazad za Beograd.

Šef struke Vladimir Vermezović istakao je da bi najradije zadržao sve pomenute igrače, ali da je svjestan njihovog značaja za nacionalni tim.

"Vjerujem da ćemo naći rješenje kojim bi bili zadovoljni i reprezentacija i Partizan".

Dok se iz Vermezovićevih riječi može naslutiti ambicija da bar neki od igrača (Lazar Marković?) ostane sa klubom, Laković podsjeća da je problem neodazivanja reprezentaciji regulisan Disciplinskim pravilnikom FSS i Pravilnikom o statusu i transferu igrača.

"Predviđene su kazne čak i za one koji nagovaraju igrače da se ne odazovu pozivu. Ipak, ne vjerujem da će biti potrebe za time".

Maksimalna kazna za igrača koji eskivira poziv selektora je šest mjeseci neigranja, a za njegov klub oduzimanje devet bodova, dok su najlakše sankcije finansijske prirode.

"Orlići" 3. jula startuju na EP utakmicom protiv Francuske, a rivali u grupi su im još Engleska (6. jula) i Hrvatska (9. jula). Plasman na jedno od prva dva mjesta značio bi produžetak boravka u Estoniji bar do polufinalnih okršaja 12. jula.

Partizan će prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona odigrati 17. ili 18. jula, kao gost Valeti sa Malte ili Lusitanosu iz Andore.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC