• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vešović: Poštovao sam loptu i vratilo mi se

Zvezdin defanzivac počastovan što je prvi put ponio kapitensku traku i spreman za još žešći rad. Ne žali što više ne igra desno krilo.

 Vešović: Poštovao sam loptu i vratilo mi se Izvor: MONDO

Poslije dvije godine u Crvenoj zvezdi, tokom koje je bio standardni desni bek, pa zakovan za klupu, pa povremeni rezervista i na kraju potencijalno rješenje na poziciji desnog beka, jedna stvar nije se mijenjala kod Marka Vešovića.

Predanost radu i treninzima.

Ovaj momak iz Podgorice, bilo da je u kombinaciji za tim ili da vježba sa rezervistima, uvijek daje cijelog sebe na treninzima. Kako se rad uvijek isplati ili bi bar tako trebalo da bude, tako je i Vešoviću stigla nagrada u 60. minutu utakmice sa Domžalama, kada mu je napuštajući teren Marko Perović uručio kapitensku traku.

Kako je završio prethodnu, na poziciji desnog beka, Vešović je započeo i novu sezonu, treću u Crvenoj zvezdi.

Da li si iznenađen time?

"Nisam iznenađen, očekivao sam da bude tako s obzirom na to da sam prethodnu polusezonu odigrao na poziciji desnog beka, mijenjavši kapitena Nikolu Mikića. Očekivao sam isto i na ovim pripremama i mislim da sam dobro odigrao protim Domžala. Vjerujem da imam šta da pokažem na toj poziciji", kaže Vešović i dodaje:

"Ljudi me pitaju da li žalim što ne igram više desno krilo. Ne žalim nijednog trenutka. Nisam se ni bunio kod trenera Roberta Prosinečkog što me je stavio na tu poziciju. Srećan sam što imam priliku da igram i što imam kontinuitet, a to je najbitnije za igrača".

Vešović ne vidi ništa ponižavajuće u tome da se pomjeri unazad.

"Pitaju me i da li imam kompleks od toga što sam pomjeren unazad. Nemam... Trudim se da i s te pozicije budem ofanzivan, da pomognem koliko mogu u napadu i da asistiram kod golova", skromno priča 20-godišnji Podgoričanin.

A, ako bi ostao trajno na mjestu beka?

"Što da ne? Nisam se žalio, ne smeta mi, snalazim se. Što se mene tiče spreman sam da nastavim karijeru na toj poziciji".

"PAMTIM ŠTA ME JE NERVIRALO DOK SAM IGRAO KRILO"



Za ovakav način razmišljanja, u kombinaciji sa poštenim radom, Vešović je nagrađen i kapitenskom trakom. Jeste bila prijateljska, jeste svega 30 minuta, ali njemu je značilo.

"Velika mi je čast što sam dobio traku i zamijenio Marka Perovića u drugom poluvremenu. To je velika stvar za mladog igrača da bude kapiten Crvene zvezde. Ta traka mora da se zasluži radom i trudom i meni nije bitno što je to bila prijateljska utakmica. Trudim se na svakom treningu da budem pošten prema lopti i sigurno je da će mi lopta vratiti na pravi način", kaže brzonogi fudbaler.

"Tako je bilo i proljetos, kada nisam bio u startnih 11, trudio sam se i vratilo mi se".

Da predriblaš, pretrčiš igrača, odigraš dupli pas i centriraš s desne strane - znaš. Mala je tu razlika između krila i beka. Ali, u defanzivnom smislu razlika je velika. Kako napreduješ u podizanju svojih odbrambenih sposobnosti?

"Trudim se da budem što agresivniji prema rivalima. Igrao sam na poziciji krila i znam šta mi je najviše smetalo, šta sam najviše mrzio kada mi čuvari rade. Sada se trudim da se ja baš tako postavljam, da im budem bliže, kako bi osjetili pritisak. Nije svejedno ofanzivnom igraču kada mu dođe bek, koji mu ne 'silazi s leđa', koji je spreman da mu odgovori na dribling ili zamisao", kaže Vešović i ističe:

"Preda mnom je, ipak, period potpune adaptacije na novu poziciju, najviše u taktičkom smislu, da se uigram sa momcima iz posljednje linije tima. Vjerujem da će to biti sve u redu do prvih zvaničnih utakmica".

Ukoliko se izbori za mjesto startera, Crvena zvezda će naredne sezone svakako imati najbrži bekovski par u zemlji - Marka Vešovića i Filipa Mladenovića.

(Izvještač MONDA sa Rogle - Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC