• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kevin Prins "odjavio" Merkelovu

"Kancelarka me je pozvala na čaj i razgovor da igram za Njemačku, ali sam još ranije odabrao Ganu. I opet bih!", otkriva fudbaler Milana.

 Kevin Prins "odjavio" Merkelovu  Izvor: MONDO

iako ovog ljeta ponovo gleda brata Džeroma u završnici velikog takmičenja i iako je svjestan da će se mnogo teže radovati trofejima u dresu Gane, Kevin Prins Boateng ne žali što je odabrao da igra pod zastavom zemlje odakle su mu preci.

Uoči okršaja Njemačke (zemlje gdje se rodio 1987. godine) i Italije, otkrio je da je kancelarka Angela Merkel insistirala da on zaigra za "pancere", ali da je odbio.

"Kancelarka me je pozvala da popijemo šolju čaja, ali sam već bio na odmoru i nisam mogao da prihvatim. Draže mi je bilo da nastupam za Ganu, pa sam odbio njemački dres. Za razliku od Džeroma", rekao je Boateng.

Iako je nastupao za njemačke selekcije do 15, 16, 17, 19, 20 i 21 godine, nije odlučio da, kao njegov brat Džerom, sluša "Deutschland über alles" prije utakmice svoje reprezentacije i u seniorskoj konkurenciji.

"Čak i kad bih ponovo birao, odlučio bih isto. Možda je kancelarka htjela da me samo to pita, da ponovo igram za Njemačku, ali ne. Prekasno je. Nema osvrtanja", dosljedan je bivši omladinac Herte i igrač Totenhema, Borusije Dortmund i Portsmuta.

Porodica Boateng došla je u Evropu početkom 80-ih godina, kada je njegov otac - Prins Boateng pobjegao iz domovine i preselio se u Berlin.

Odrasli su u teškim uslovima, koje fudbaler "roso-nera" dobro pamti.

"Svakodnevno sam morao da se nadmećem sa Romima, Rumunima, Arapima, Hrvatima, Rusima, Albancima i ljudima teške naravi. Imao sam dvije opcije - ili da postanem delikvent ili da pokušam da igram fudbal. Odabrao sam sport i isplatilo mi se", sjetio se on.

Njegov brat Džerom istrčaće u četvrtak na megdan Italiji u polufinalu Evropskog prvenstva.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images, Beta/AP))

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC