• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja: Nisam uzeo dinar od Pericinog transfera

Dragan Džajić tvrdi da je samo parafirao ugovor o prelasku Perice Ognjenovića u Real i da od tog transfera nije prisvojio ni dinar.

 Džaja: Nisam uzeo dinar od Pericinog transfera Izvor: MONDO

Nekadašnji predsednik Crvene Zvezde Dragan Džajić negirao je da je zlupotrebio službeni položaj u vezi sa transferom fudbalera tog kluba Percve Ognjenovića u madridski Real, navodeći da je samo parafirao ugovor sa španskim klubom.

Iznoseći svoju odbranu pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu, Džajić je odbacio tvrdnje tužilaštva da je od Ognjenovićevog transfera protivpravno prisvojio milion dolara, ističući da transferi nisu bili u domenu njegovog rada, rekao je Tanjugu njegov branilac Milan Vujin koji je prisustvao saslušanju.

Vujin je rekao da je Džajić naveo da su, pošto je upravni odbor kluba prihvatio ponudu Reala za transfer Ognjenovića, on i tadašnji finansijski direktor Zvezde Vladimir Cvetković potpisali ugovor.

Saslušanje Džajića trajalo je oko sat i po vremena, a on je u Palatu pravde doveden ambulantnim kolima VMA, gde se nalazi na lečenju od 23. aprila.

Do kabineta istražnog sudije, gde su ga sačekali branioci, Džajića su dopratili jedan pripadnik vojne policije i medicinska sestra.

Rešenje o proširenju istrage tereti Džajića i Cvetkovića da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili milion dolara od Ognjenovićevog transfera.

Cvetković je ranije saslušan pred istražnim sudijom, koji je posle toga doneo rešenje o proširenju istrage protiv obojice, a Džajićevo saslušanje bilo je odloženo zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja i lečenja na VMA.

Svedočenje Ognjenovića zakazano je za sredu.

U okviru istrage protiv Džajića, Cvetkovića, kao i bivšeg funkcionera Crvene zvezde Miloša Marinkovića pre podne su pred istražnim sudijom svedočila četvorica nekadašnjih članova upravnog odbora tog kluba.

Istražni sudija saslušao je Milana Savića, Sinišu Mihajlovića, Nebojšu Divljana i Zorana Avramovića, koji su svedočili u vezi sa transferima fudbalera Ognjenovića u Real i Nemanje Vidića u Spartak iz Moskve.

Džajić i Cvetković, kao i bivši funkcioner Crvene zvezde Miloš Marinković, uhapšeni su 5. februara, a poslednjom odlukom Vrhovnog suda Srbije, 5. maja, produžen im je pritvor za još dva meseca, zbog mogućnosti da u toku istrage utiču na svedoke koji nisu saslušani pred istražnim sudijom.

Odluka VSS o pritvoru trebalo bi da bude doneta u petak, pošto im ističe narednog dana.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića 7. februara je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Real Saragosu 2001. godine. Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a zatim i zbog Ognjenovićevog transfera.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio je i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak, protivpravno prisvojili dva miliona evra.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC