• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomirili se "Bata Kan Kan" i Firma

Najzagriženiji navijači Vojvodine povukli inicijativu za smjenjivanje čelnika klupskog rukovodstva poslije sastanka sa njima.

 Pomirili se "Bata Kan Kan" i Firma Izvor: MONDO

Pomirenje na "Karađorđu"!

Najžešće jezgro navijača Vojvodine, takozvana "Firma", sjelo je za isti sto sa čelnicima kluba i rezultat toga je: zajedničko saopštenje i povlačenje inicijative za smjenjivanje predsjednika kluba Ratka Butorovića i njegovih saradnika.

Više puta ovog proljeća navijači su jasno iskazali svoju želju. "Uprava napolje", orilo se na "Karađorđu", ali i na nekim drugim stadionima na kojima je igrala Vojvodina.

Obećanja uprave, igrača i stručnog štaba (tačnije, stručnih štabova) nisu ispunjena. Na početku prošle sezone najavljena je borba za titulu, potom je zimus ta ambicija "prepravljena" u osvajanje trofeja u Kupu Srbije, da bi na kraju bilo - daj šta daš, spašavaj mjesto koje vodi u Evropu. Jedva.

Butorović je više puta istakao da je igračima, poslije eliminacije od Borca u polufinalu Kupa Srbije, rekao da više nemaju predsjednika. Ipak, potom je rekao i da će "otići kad on bude želio".

Najvatreniji navijači, okupljeni u grupu Firma podnijeli su sredinom maja zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine novosadskog kluba, a jedina tačka predloženog dnevnog reda je smjena predsjednika Upravnog odbora Ratka Butorovića, koji je na čelu kluba od 2006. godine.

Međutim, od danas ta inicijativa više ne važi. Odnosno, od 23. juna kada je održan sastanak, a danas je objavljeno saopštenje o tome.

"Na sastanku Upravnog odbora Vojvodine sa članovima skupštine i navijačke grupe Firma zauzet je jedinstven stav da je u najvećem mogućem interesu kluba da se samo još čvršćim jedinstvom i slogom može doći do sportskog i organizacionog uspjeha FK Vojvodina, koji je, svakako, sportski kolektiv kojeg mnogi smatraju za primjer u bivšoj Jugoslaviji", piše u saopštenju.

Uprava je shvatila nezadovoljstvo navijača, nazivajući ga opravdanim, pogotovo poslije neočekivane eliminacije u polufinalu Kupa Srbije (poraz od Borca u Novom Sadu 0:1), ali je, istovremeno, odala priznanje navijačima i prijateljima kluba što "nijednog trenutka nisu dozvolili pojedinačno vrijeđanje bilo koga, niti su u bilo kom trenutku, huliganskim ponašanjem, izražavali svoje nezadovoljstvo".

"Konačni zaključak svih prisutnih je da parola 'Zajedno smo jači', u konkretnom slučaju, mora da preraste u nešto što svi iskreno želimo - 'Mi smo jedno, to je naša snaga'. Poslije sastanka, članovi skupštine su svojim potpisima na ovo zajedničko saopštenje povukli prethodno podnijetu inicijativu za smjenu čelnika kluba", piše u saopštenju.

Navijači Vojvodine imaju zavidan broj svojih predstavnika u Skupštini kluba, a zahtjev za sazivanje vanredne sjednice bilo je potpisalo 27 od 55 članova ovog tijela.

U obrazloženju, sada več povučenog zahtjeva za smjenu rukovodstva kluba, Firma je navela katastrofalne rezultate na terenu, ali i u prelaznom roku ove sezone, kao i "fizički obračun predsjednika kluba i njegovog obezbjeđenja sa navijačima, koji su svoje nezadovoljstvo radom uprave iskazivali povicima 'Uprava napolje'".

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC