• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Dobro je, biće još bolje

Trener Partizana zadovoljan igrom svojih učenika na prvoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji. Nije savršeno, ali za ovaj period je dobro.

 Vermezović: Dobro je, biće još bolje Izvor: MONDO

Partizan je pobjedom startovao na pripremama u Sloveniji.

Na 37 stepeni Celzijusa crno-bijeli su u kombinovanom sastavu pobijedili Aluminij (4:2), ekipu koja će se od naredne sezone takmičiti u najjačem rangu slovenačkog ligaškog fudbala.

Srpski šampion nije blistao, ali daleko od toga da je razočarao. S obzirom da je meč u Kidričevu bio prvi od okupljanja početkom juna u Zemunelu i da igrači nikada ranije nisu nastupali u ovom sastavu, Vladimir Vermezović nema razloga da bude nezadovoljan. Naprotiv.

Ali, daleko od toga da je sve bilo savršeno.

"Ovo je bila prva utakmica za nas od okupljanja. Neke igrače sam prvi put gledao, nisam znao kako se ponašaju na terenu, ali mogu da kažem da sam zadovoljan", bio je prvi komentar Vermezovića.

"Igrali smo iz punog treninga, što nam je i bio cilj. Lazevski je odigrao prvu utakmicu poslije tri mjeseca i operacije prepona, kao još par momaka koji nisu igrali ili izlaze iz povreda. Pola ekipe je odigralo cijelu utakmicu. Za ovaj period priprema pokazali su zadovoljavajuće trčanje, rad sa loptom... Biće to još bolje", uvjeren je trener "parnog valjka".

Vermezović je u Kidričevo poveo 16 igrača, među kojima su uglavnom bili oni iz "drugog plana", pojačani sa nekoliko iskusnih fudbalera.

Partizan je duel počeo sa Nikolom Petrovićem na golu, njega je poslije 45 minuta zamijenio Živko Živković. U zadnjoj liniji bili su bekovi Lazevski i Miljković, odnosno štoperi Stanković i Savić. Ispred njih, djelovali su Smiljanić i Jojić. To su igrači koji su odigrali svih devedest minuta. Uprkos najavi da će izvršiti samo dvije izmjene, ne računajući golmana, Vermezović ih je napravio duplo više.

Poslije tačno sat vreman od početka meča, Saša Ilić je na sredini terena zamijenio Brašanca, Aškovski na "lijevom spoljnjem" Babića, a Pauljević, desno, Kneževića. Vukić je dobio ulogu napadača umjesto Filipa Markovića.

Ostatak tima je u vrijeme odigravanja meča imao trening na Pohorju .

"Nisam svjesno promijenio cio prednji red, trojicu iza napadača i špica. Mi na ovoj utakmici nismo imali pravog napadača. Filip (Marković) jeste ofanzivni vezni, ali nije klasični napadač. Vidjeli smo da Saša (Ilić) i Zvonko (Vukić) mogu da igraju u napadu, oni su igrači koji znaju sa loptom. I dalje ćemo jedan dan igrati bez klasničnog špica, a jedan sa Šćepovićem (Stefanom) u napadu. Vidjećmo kakvi će rezultati da budu", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Utakmica je odigrana u neljudskim uslovima, po paklenoj vrućini, još ako se tome doda i da je ekipa prije podne trenirala punom snagom, zaista je bilo teško izdržati sve napore.

"Za sada je dobro. Noge su teške, znam da je bilo dosta grešaka, neshvatljivih dodavanja, ali to je normalno. Isto tako ni primljeni golovi pred kraj poluvremena nisu za kritiku. Znaju i oni sami da su pogriješili. Umor je učinio svoje, stvarno su u prvom poluvremnu bili teški uslovi i za gledanje, a kamoli za igru. Oni su jutros odradili trening i juče je bio jak dan. Nadam se da neće ponoviti greške, jer se definitivno ne igra utakmica samo prvih 45 minuta", zaključio je Vermezović.

Novi kontrolni meč Partizan igra za manje od 24 sata. Sljedeći protivnik je austrijski Nojštad, a priliku na toj utakmici dobiće igrači koji u subotu nisu igrali protiv Aluminija.

(Izvještač sa Pohorja - Vladimir Sukdolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC