• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glasgov Rendžers izbačen iz škotske elite!

Na dramatičnom sastanku klubova škotske Premijer lige u srijedu velikom većinom glasova odlučeno da Glasgov Rendžersi ne budu članovi elite u narednoj sezoni.

 Glasgov Rendžers izbačen iz škotske elite! Izvor: MONDO

Klub sa Ajbroksa uskoro će biti preoblikovan u novu kompaniju pa su njegovi novi vlasnici zatražili da se novom klubu dopusti igranje u škotskom prvenstvu, ali poslije petočasovnog sastanka pala je očekivana odluka.

"Na današnjem zasjedanju klubova škotske Premijer lige velikom većinom glasova odbačen je prijedlog novoformirane kompanije Rendžers da joj bude omogućeno takmičenje", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Tako je ponižavajuća kriza u najtrofejnijem škotskom klubu dostigla kulminaciju otkako je početkom godine otkriven veliki porezni dug popularnih "policajaca".

Još nije jasno u kojem rangu će iduće sezone igrati Rendžers, a čelnici prvenstva (SFL) i Fudbalskog saveza Škotske (SFA) priželjkuju da velikan bude uključen u Prvu diviziju, jedan rang ispod Premijerlige.

Naravno, takvo ime u "drugoj ligi" donijelo bi i značajan porast prihoda od televizijskih prava, a spominje se iznos od oko milion funti koji bi između sebe podijelili drugoligaši.

Problem je sada nastao po pitanju višemilionskog ugovora o TV pravima prenosa Premijer lige jer najmanje jednu sezonu neće biti "Old Firma", gradskog derbija između Rendžersa i Seltika.

Navodno su vlasnici prava na prenose pristali samo jednu sezonu da trpe bez obračuna glasgovskih katolika i protestanata.

Spor bi mogao nastati i oko ideje da Rendžers povratak na veliku scenu počnu iduće sezone u Prvoj diviziji jer klubovi iz te i nižih liga zahtjevaju da se pravila koja vrijede za sve primjene i na najvećima.

Kako tamošnji propisi nalažu, klubovi koji počine velike finansijske nepravilnosti novi početak moraju da traže u Trećoj diviziji odnosno nominalno četvrtoj ligi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC