• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Knežević - "reper" i "basketaš"

Partizanov novi vezista predstavio se za MONDO kao vrlo zanimljiva ličnost, čija interesovanja ne počinju i ne završavaju se isključivo na fudbalu.

 Filip Knežević - "reper" i "basketaš" Izvor: MONDO

Pisalo se da je završio sa Crvenom zvezdom, ali je na kraju stigao u Partizan.

Filipu Kneževiću ispunila se želja da pojača redove šampiona iz Humske. Po završeku sezone obavezao se na četvorogodišnju vjernost crno-bijelima.

Nije imao problema da se snađe među novim saigračima. Većinu je upoznao igrajući za mladu reprezentaciju Srbije - braću Marković (Lazara i Filipa), Šćepović (Stefana i Marka), Miljkovića, Ostojića, dok Radišu Ilića poznaje još iz Čačka.

"Mislim da smo ekipica u 'fulu'", počeo je Knežević.

Brzo smo primjetili njegov širok dijapazon interesovanja. Zanimaju ga filmovi, ostali sportovi, a posebno mjesto zauzima muzika. Omiljen mu je hip-hop.

"Zna se - rep", kao "iz topa" odgovara Knežević na pitanje koji muzički pravac preferira.

Pogodili smo temu. Nije mu trebalo mnogo da se raspriča o omiljenim bendovima i izvođačima.

"Najbolji je Fifti Sent (50 Cent). Kakav je to život, a tek karijera. Ne znam da li ste gledali film o njemu... Strašan je. Od nesrećnog detinjstva, upucavanja, do svjetske slave", u dahu priča 20-godišnji fudbaler.

Da li voliš one malo starije - "Public enemy", "House of pain", "Cypress hill"?

"Ne, ne slušam to. Ali, volim 'Tupac Shakura', 'Notorius Biga'... Od domaćih grupa su mi favoriti 'Korona', 'De Niro' i 'Struka'".

Obožava NBA. Veliki je navijač Lejkersa. S obzirom da "jezeraši" ove sezone nisu daleko dogurali u plej-ofu, opredijelio se da navija za Majami.

Znači, slavio si titulu?

"Nisam toliko. Majami je zaslužio da bude šampion, bolji je od Oklahome. Poznajem dosta igrača, ali mi je najomiljeniji Derik Rouz iz Čikaga. Šteta što je povrijedio prednje ukrštene ligamente koljena".

Kako pratiš utakmice?

"Uglavnom se informišem preko interneta. Volim da gledam dobre kompilacije igrača. Kada se igraju jače utakmice pogledam po koji prenos", kaže Knežević. Inače, ne prati evropsku košarku, ali naglašava da će ove sezone početi zbog Partizana.



Pored "basketa", voli i tenis.

"Kao mali sam trenirao tenis i karate. Novak Đoković je nevjerovatan sportista, kompletna, svestrana ličnost - glumi, pjeva, govori šest jezika, zalaže se za porodicu, crkvu... Ženski tenis ne pratim, ali mi je Ana Ivanović omiljena igračica. Karate sam trenirao godinu i po dana. Iskusniji kažu da su borilačke vještine odlična osnova za fudbal. Zanimljivo, kao mali nisam posebno volio fudbal. Nekoliko puta sam htio da odustanem. Dođem sa treninga nervozan, razočaran, riješim da prekinem, ali me otac ubijedi u suprotno".

Knežević nikada nije trenirao atletiku, ali ga to nije spriječilo da se oproba na krosevima, i to uspješno.

"U Raškoj sam pobijeđivao na svim korsevima i u Čačku sam bio dobar. U patikama su mi izmjerili 11 sekundi na sto metara".

Od malena ga bije glas da je novi nestašni dečko srpskog fudbala. Međutim, Knežević nas uvjerava da to nije istina.

"Ljudi, ja se nikada nisam napio, nemam nijedan porok, uvijek sam slušao i radio na treninzima. Imao sam samo jedan incident na utakmici protiv Vojvodine i to je sve. Žao mi je zbog toga".

Nema dilemu oko fudbalskog uzora. To je Kristijano Ronaldo, poslije kojeg ide velika praznina, pa se dolazi do druge pozicije gdje je Didije Drogba.

"Obožavam Ronalda. To je igrač koji može sve na terenu, vidjeli ste kako je sam Portugal odveo u polufinale", nastavlja da hvali Portugalca, ali ga prekidamo pitanjem:

A, Mesi?

"Ma, kakav Mesi. Da sam trener i da mogu da biram između njih dvojice, to bi bio Ronaldo".

Kneževića, koga su saigrači pored dugogodišnjeg nadimka "Knez" prozvali i "Ceer" (CR), zadužio je i u Partizanu broj 77. Pogađate zbog koga.

"U Borcu sam tražio 'sedmicu', ali je ona bila zauzeta. Izabrao sam 77 i vezao se za taj broj. Odlučio sam da ga zadužim i u Partizanu", objašnjava igrač sredine terena.

Filip Knežević je prvi put suočen sa pripremamam u jačem klubu, koje su prema njegovim riječima neuporedive sa onim koje je imao u Borcu.

Nenaviknut na takav način rada bilo mu je dosta teško u početku. Još nije na nivou koji želi da postigne, ali vjeruje da će ubrzo biti.

Sada je, ipak, sve lakše.

(Izvještač MONDA sa Pohorja - Vladimir Sukdolak, foto:partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC