• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holanđanin u zemlji Srbiji - Seržinjo Grin

Pojačanje Vojvodine iz Holandije kaže da mu se dopada stil igre novog tima. Ponosan što je prvi holandski fudbaler koji će igrati u Srbiji.

 Holanđanin u zemlji Srbiji - Seržinjo Grin  Izvor: MONDO

Nekadašnji igrač mlade reprezentacije Holandije i saigrač Danka Lazovića u Fejnordu, Seržinjo Grin prvi je holandski fudbaler koji će zaigrati u srpskom fudbalu.

Vojvodina ga je dovela iz sofijskog Levskog sa idejom da zamijeni Stefana Apiju na poziciji zadnjeg veznog Tek je počeo da trenira sa novim saigračima, ali prvi utisak mu je pozitivan.

"Na osnovu onoga što sam imao prilike da vidim na utakmici sa Rusima (Fakel), Vojvodina je ozbiljna ekipa. Na terenu njeni igrači djeluju dosta dobro, igraju brzo i s malo dodira, što meni potpuno odgovara. Momci su me jako lijepo primili, svi su vrlo ljubazni i predusretljivi. Sviđa mi se što su otvoreni za razgovor, a strance brzo prihvataju kao svoje", rekao je Grin u intervjuu za novosadski "Dnevnik".

Vojvodinu mu je preporučio njegov menadžer.

"Imam puno povjerenje u njega. Razgovarali smo o Vojvodini, srpskom fudbalu, ambicijama i planovima… Raspitao sam se o klubu, predočeni su mi i finansijski uslovi koji se nude i rezultat znate. Ponovo ću nositi crveno-bijeli dres, kao u Fejenordu", kaže Grin.

Nije u punoj formi, što priznaje, ali veruje da će uskoro susitići nove saigrače u fizičkoj pripremljenosti.

"Vjerujem da mi neće trebati predugo vremena, ali nisam sklon davanju prognoza i lakih obećanja. Teren je jedino mjerilo za fudbalera", rekao je Grin.

Od srpskih fudbalera, naravno, poznaje Danka Lazovića, sa kojim je igrao u Fejnordu. Godi mu činjenica da je prvi Holanđanin u srpskom fudbalu.

"Ponosim se time! Fudbal je igra koja ruši sve granice, spaja ljude i razne kulture, a ja sam, eto, uspio da otvorim vrata za, nadam se, još nekog fudbalera iz Holandije. Imam i jednu olakšavajuću okolnost što se tiče života u Srbiji. Govorim dosta dobro bugarski jezik koji je veoma sličan vašem, pa će mi komunikacija biti mnogo lakša", rekao je Grin.

(MONDO - foto: FK Vojvodina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC