• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona: Pele je neprijatelj fudbala

Nije ga bilo neko vreme, a onda se pojavio i uzburkao strasti.

 Maradona: Pele je neprijatelj fudbala Izvor: MONDO

Dijego Armando Maradona (47) izvinio se Englezima, napljuvao Pelea, ponizio Bekama...

Svet je gotovo podeljen "pola-pola" u oceni ko je bio bolji fudbaler: Pele ili Maradona. Ovaj drugi, nema dilemu.

"Izgubio sam mnogo fudbalskog talenta zbog druge. Da nisam nikada dotakao kokain bio bih tri puta bolji nego što sam bio", priča fudbaler čiju su karijeru pratili brojni skandali.

"Da je bilo tako, ne bi bilo ni potrebe za debatom: "Ko je bolji: Pele ili Maradona". Svako bi rekao da sam to bio ja."

Od ranije je poznato šta "El Pibe" misli o FIFA, UEFA, Peleu, Blateru, Platiniju, Bekenbaueru... On svetsku kuću fudbala naziva "Djavoljom kućom".

Možda iz razloga što je 2000. godine FIFA organizovala glasanje širom sveta, u kojem je trebalo da se odluči ko je bio bolji fudbaler: Brazilac ili Argentinac. Pobedio je Maradona, posle čega je poništen čitav sistem glasanja i odlukom vodećih ljudi FIFA za najboljeg igrača svih vremena proglašen Pele.

"Pele je deo te "Djavoljske organizacije", samim tim i on je neprijatelj fudbala, za sva vremena", poručio je Maradona, koji je preživeo više srčanih udara zbog koršišćenja kokaina, čak je jedno vreme bio i u komi.

Skandale nije proizvodio samo van terena, već i na njemu. Pogodak rukom, kojim je izbacio Englesku u četvrtfinalu Svetskog kupa 1986. godine u Argentini je nazvan "Božjom rukom".

"Jedan engleski navijač prišao mi je, pitao za autograf i rekao: Ti si legenda". To me je učinilo jako srećnim. Vi, Englezi, ste toliko ljubazni i fini ljudi, bez obzira na istoriju naše dve zemlje", rekao je "El Pibe" prilikom poseti Engleskoj.

"Da mogu da se vratim u prošlost i promenim tok istorije, uradio bih to. Ali gol je gol, Argentina je postala svetski šampion i ja sam bio najbolji igrač na svetu. Ne mogu da promenim istoriju."

Englezi imaju neke svoje idole. Jedan od njih je i Dejvid Bekam.

"Bekam je dobar čovek i siguran sam da će upisati 100. nastup za Englesku. Ali, on je samo dobar fudbaler, ništa više od toga. Nije veliki igrač, ne pripada superiornoj grupi fudbalera", procenio je Maradona.

Legendarni fudbaler vodio osvojio je Mundijal sa Argnentinom 1986. godine, a gotovo je neverovatno šta je činio sa "malim" Napolijem u Kalču krajem osamdesetih, kada je doneo dve titule u Napulj (1987, 1990).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC